Se cere descalificarea Renault

Ultima actualizare:

Renault a trişat. La final, ei ar fi trebuit descalificaţi... iar eu aş fi câştigat cursa', a declarat Rosberg pentru cotidianul 'The Strais Times' din Singapore.

O asemenea derulare nu s-a produs însă, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) anunţând că nu va efectua nicio modificare în clasamentul sezonului 2008 din Marele Circ.

Alonso a câştigat etapa din Singapore în urma accidentului voluntar al coechpierului său de atunci, brazilianul Nelson Piquet Junior, decis de conducătorul echipei Renault, italianul Flavio Briatore, şi de mâna dreaptă a acestuia, britanicul Pat Symonds.

În urma accidentului lui Piquet, pe pistă a pătruns maşina de securitate, ceea ce i-a permis lui Alonso să depăşească mai mulţi dintre adversarii săi, care intraseră la boxe pentru realimentare. Spaniolul a câştigat în final cursa, iar FIA a recunoscut că dublul campion mondial nu a fost implicat în această manevră.

Consiliul mondial al FIA a dat dovadă de clemenţă faţă de Renault, luni la Paris, decizând ca echipa franceză să fie exclusă definitiv din Formula 1 doar în caz de recidivă în următoarele două sezoane. Briatore a fost, în schimb, exclus pe viaţă, în timp ce Symonds a primit o suspendare pe cinci ani.

Nelson Piquet Jr, care a dezvăluit înşelătoria doar după ce a fost concediat de Renault, a obţinut, în schimb, imunitate din partea FIA, în schimbul mărturiei sale.

'Este un lucru pe care nu l-am înţeles. Piquet Jr este la fel de implicat ca şi Flavio Briatore şi Pat Symond, deoarece el este cel care a produs accidentul. Ar fi trebuit să fie şi el pedepsit', a adăugat pilotul german, aflat la Singapore în vederea celei de-a 14-a etape a Campionatului Mondial de Formula 1, programată duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net