Scandal la Federația de Ciclism: plângere penală contra membrilor Consiliului de Administrație

Ultima actualizare:

    Nu este liniște la Federația Română de CiclismFOTO: Sportpictures.eu
Nu este liniște la Federația Română de CiclismFOTO: Sportpictures.eu

Scandal de proporții la Federaţia Română de Ciclism. Forul a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 împotriva membrilor Consiliului de Administraţie, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie acuzați sunt Ovidiu Simen, Cătălin Sprânceană, Răzvan Jugănaru, Tudor Geangălă şi Ioan Stoica.

”La mijlocul lunii februarie 2021, persoanele menţionate care fac obiectul acestei plângeri s-au prezentat la bancă, unde, folosindu-se de un înscris întocmit ilegal, au blocat dreptul reprezentantului legal al Federaţiei Române de Ciclism de a mai efectua operaţiuni bancare. Această acţiune a avut ca şi consecinţă imposibilitatea federaţiei de a opera activităţi financiare prin delegatul său legal Goga Traian Vasile. Precizăm că Federaţia Română de Ciclism funcţionează pe baza unui statut în care sunt stipulate clar condiţiile în care se pot face modificări în funcţionarea activităţilor curente ale instituţiei. Aceste modificări se fac numai în urma întrunirii Consiliului de Administraţie şi numai în urma deciziei statutare a Consiliului de Administraţie se pot face astfel de modificări cum ar fi schimbarea reprezentantului legal în relaţia cu banca pentru operaţiuni financiare. Întrucât Consiliul de Administraţie nu a fost întrunit statutar, acţiunea celor menţionaţi a fost ilegală, de natură să înşele banca şi de a bloca conturile federaţiei”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Federația Română de Ciclism se află în pragul alegerilor pentru președinte după ce Eduard Novak a demisionat din această funcție pentru a putea fi ministrul tineretului și sportului. Pentru respectivul post candidează actualul secretar general al FRC, Traian Goga, Alexandru Ciocan, Mariana Macovei şi Szabolcs Sebestyen. Adunarea Generală de Alegeri va avea loc la 13 martie 2021, la Sibiu. Pentru cele două posturi de vicepreşedinte candidează: Carmen Băbăiţă, Ovidiu Burghelea, Ovidiu Dănciuţ, Viorel Grosu, Mariana Macovei şi Cătălin Sprînceană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net