Sabrera Bianca Pascu a cucerit medalia de bronz la CM de scrimă

Ultima actualizare:

    Bianca Pascu a reușit cea mai bună performanță a carierei: medalie de bronz la MondialeFoto: EPA-EFE
Bianca Pascu a reușit cea mai bună performanță a carierei: medalie de bronz la MondialeFoto: EPA-EFE

Legitimată la CS Dinamo, Bianca Pascu a adus României prima medalie la ediția din acest a Campionatului Mondial de scrimă de la Budapesta. Ea a obţinut medalia de bronz în proba individuală de sabie.

Bianca a avut o evoluție foarte bună pe tabloul principal. În primul ei meci, ea a eliminat-o pe rusoaica Iana Egorian, campioana olimpică de la Rio 2016. Apoi, a trecut (15-7) de o altă rusoaică, Olga Nikitina. În optimile de finală, dinamovista a dominat disputa cu indianca Bhavani Devi Chadalavada Anandha Sundhararaman, pe care a condus-o cu 13-7. Egalată la 14, Bianca a câştigat cu 15-14. În sferturile de finală povestea s-a repetat. A condus-o cu 13-5 pe americanca Anne-Elizabeth Stone, dar adversara a revenit și a fost la un pas de egalare, însă Bianca a câştigat cu 15-13. În meciul decisiv pentru accederea în finală, Bianca a înfruntat-o pe Olga Karlan (Ucraina), triplă campioană mondială şi sextuplă campioană europeană. Duelul dintre cele două sabrere a fost unul dominat de ucraineancă, aceasta impunându-se cu 15-5.

Născută la Brașov, în 13 iunie 1988, Bianca Pascu a înregistrat astfel cea mai bună evoluție a sa la Mondiale. Iar medalia de bronz cucerită acum vine la doi ani după aceea din același metal câștigată la Europenele de la Tbilisi. 

Tot astăzi, echipa feminină de spadă a României s-a clasat pe locul 10. Învinsă de Coreea de Sud, cu 45-42, în optimile de finală, ea a evoluat mai apoi pe Tabloul 9-16 înregistrând următoarele rezultate: 45-37 cu Ungaria, 45-30 cu Germania și 32-45 cu Franța. 

În cursa pentru medalii a mai rămas echipa masculină de sabie. În urma victoriei cu 45-41 în fața  SUA, ea s-a calificat în sferturile de finală, urmând a înfrunta mâine dimineață echipa Coreei de Sud, într-o reeditare a finalei olimpice de la Londra 2012. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net