România - Irlanda, la CM de Rugby. «Stejari», ţineţi-vă tare!

Ultima actualizare:

    Azi, în meciul cu Irlanda de la Cupa Mondială de rugbi, naţionala  României trebuie să confirme evoluţia curajoasă din partida cu Franţa
Azi, în meciul cu Irlanda de la Cupa Mondială de rugbi, naţionala României trebuie să confirme evoluţia curajoasă din partida cu Franţa

România nu s-a făcut de râs în primul meci al Cupei Mondiale, contra „cocoşilor” francezi. Pentru „Stejari” urmează duminică (27 septembrie) o confruntare care se anunţă mai dificilă pe hârtie, împotriva puternicei echipe a Irlandei.

La fel ca în disputa cu Franţa, trebuie să ne aşteptăm la o înfrângere în duminică seară, pe „Wembley”, contra unei naţionale aflate în vârf de formă. Irlanda e câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Turneului celor 6 Naţiuni, fiind practic cea mai solidă formaţie europeană a momentului. Pentru noi, mult mai important va fi însă felul în care vom ţine piept britanicilor. Din punctul de vedere al implicării în joc, al ambiţiei şi dăruirii, România a depăşit cu bine testul cu Franţa (11-38), evoluţie care se cere confirmată contra Irlandei.

Cum rugbyul e un sport care solicită extrem de mult jucătorii din punct de vedere fizic, nu e de mirare că în cele două echipe au survenit schimbări substanţiale faţă de primele meciuri. Astfel, comparativ cu formaţia care a învins Canada (50-7), irlandezii vor apela la 12 nume noi în 15-le de start. De partea cealaltă, selecţionerul galez al României, Lynn Howells, a operat opt modificări faţă de titularii care au început partida cu Franţa. Va fi cea mai experimentată naţională pe care a aliniat-o România de-a lungul timpului la Cupa Mondială, cu o medie de vârstă de aproape 30 de ani (29 de ani şi 347 de zile) şi cu un total impresionant al selecţiilor, 728.

Ne batem cu Italia şi Canada

Cum Franţa şi Irlanda sunt de neatins în grupa noastră, celelalte echipe (România, Italia şi Canada) îşi vor disputa în meciurile directe poziţia a treia în clasament. Miza este una enormă, naţionala care se va clasa pe această poziţie urmând să se califice direct la următoarea Cupă Mondială, programată în 2019 în Japonia.

Debutează neozeelandezul nostru

Absent în meciul cu Franţa, neozeelandezul Michael Wiringi îşi va face astăzi debutul pentru România la Cupa Mondială. În vârstă de 30 de ani, mijlocaşul la deschidere născut în Noua Zeelandă a venit în România în 2012, la echipa din Baia Mare, îndeplinind astfel condiţiile pentru a putea fi naturalizat. Pe lângă Wiringi, România se va baza contra Irlandei şi pe tongalezul Kinikinilau, în timp ce georgianul Turashvili şi sud-africanul Van Heerden vor sta pe bancă.

Echipa României contra Irlandei

1. Andrei Ursache, 2. Andrei Rădoi, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Ovidiu Toniţa, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (căpitan), 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Paula Kinikinilau, 14. Adrian Apostol, 15. Cătălin Fercu. Rezerve: 16. Mihăiţă Lazăr, 17. Otar Turashvili, 18. Alexandru Ţăruţ, 19. Johannes van Heerden, 20.Stelian Burcea, 21. Florin Surugiu, 22. Florin Ioniţă, 23. Florin Vlaicu.

Ne batem cu  Italia şi Canada
Ne batem cu Italia şi Canada

Debutează  neozeelandezul nostru
Debutează neozeelandezul nostru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net