România a învins Germania, iar Cristina Neagu a devenit ”tunarul” Campionatelor Europene

cristina_neagu_campionat_european_handbal.jpg

Cristina Neagu a stabilit un nou record al Campionatelor Europene de handbal feminin
Cristina Neagu a stabilit un nou record al Campionatelor Europene de handbal feminin
FOTO: Sportpictures.eu

Naționala feminină de handbal a României a obținut matematic calificarea în faza următoare a Campionatului European, după ce a obținut a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate.

România a învins cu scorul de 29-24 (14-11) Germania, în al doilea meci al Grupei D din cadrul Campionatului European feminin de handbal. Cele mai multe goluri pentru echipa noastră au fost marcate de Buceschi (11), Neagu (5) și Pintea (4). De asemenea, goal-keeper-ul Denisa Dedu a reușit să marcheze în poarta goală, trecându-și și ea numele pe lista marcatoarelor.

Cu cele cinci reușite din meciul cu nemțoaicele, Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European, 206 în total, faţă de 205 înscrise de unguroaica Agnes Farkas, cea care deţinea recordul. Neagu a doborât recordul în minutul 27, când a marcat al cincilea gol al său din meci.

În urma rezultatului, tricolorele au maximum de puncte, 4, după ce în partida de debut au trecut de Cehia, cu 31-28 (17-11). Următorul meci va avea loc miercuri, de la ora 22.00, contra Norvegiei, echipă care în prima etapă a fost învinsă de Germania.

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Loading...