România înfruntă Estonia într-un meci important pentru calificarea în ”optimile” CE de volei

volei-romania-euro-2019-meci-ungaria.jpg

Jucătoarele noastre au obținut prima victorie la turneul final al Europenelor după o așteptare de opt ani
Jucătoarele noastre au obținut prima victorie la turneul final al Europenelor după o așteptare de opt ani
Foto: CEV

Echipa feminină a României a câștigat clar (3:1), sâmbătă seara, meciul cu Ungaria de la Campionatul European de volei. Astăzi, la ora 19.00 (în direct la Telekom Sport), ea va înfrunta Estonia într-un meci în care poate face un pas important spre optimile de finală.

Într-o atmosferă ostilă, cu 3.000 de fani unguri care nu s-au sfiit să fluiere când s-a intonat ”Deșteaptă-te, române!” naționala noastră s-a revanșat pentru eșecul suferit în 9 octombrie 2016, tot la Budapesta. Victorioasă la Piatra Neamț cu 3:0, România a condus atunci cu 1:0, însă a cedat următoarele trei acte (1:3). Și, conform regulamentului, a urmat ”setul de aur”, pierdut cu 13-15... Astfel, echipa feminină a României a ratat cea de-a 25-a prezență (din 30 posibile) la turneul final al Campionatului European de volei din 2017. 
De data aceasta, coordonatoarea Diana Balintoni, căpitanul Nneka Onyejekwe și colegele lor au dominat disputa, impunându-se cu 3:1 (23, -21, 24, 22). Diferența ar fi putut să fie și mai clară dacă pe finalul setului 2 nu s-ar fi produs o eroare de arbitraj, care a făcut ca în loc de 20-20 scorul să devină 19-21... La victoria naționalei noastre și-au adus contribuția Adelina Budai-Ungureanu (21 de puncte) și Ioana Baciu (20 de puncte), în plan ofensiv, respectiv Mihaela Albu (26% procentaj la preluare) și Alexandra Trică (3 blocaje), în apărare. Un plus l-au adus prin repuneri exacte Roxana Iancu (3 ași) și Georgiana Faleș (două puncte direct din serviciu).  
Astăzi, România va întâlni Estonia într-o partidă în care putea face un pas important spre calificarea în optimile de finală. În primul meci, vineri, naționala noastră s-a înclinat (0:3) în fața Olandei, favorita grupei C. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1