România a câștigat fără probleme cu Cehia, Germania a învins Norvegia

Ultima actualizare:

    Eliza Buceschi a marcat 9 goluri în meciul cu CehiaFoto: Marian Burlacu
Eliza Buceschi a marcat 9 goluri în meciul cu CehiaFoto: Marian Burlacu

Echipa feminină de handbal a României a debutat cu o victorie clară la Campionatul European din Franța: 31-28 (17-11) cu Cehia. Tricolorele s-au revanșat pentru înfrângerea de anul trecut, din optimile de finală ale Mondialului din Suedia.

Încurajate de numeroşi fani, handbalistele noastre s-au desprins din start, detașându-se la 8 goluri la mijlocul disputei. Golurile României au fost marcate de Buceschi 9, care a fost desemnată MVP-ul partidei, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1 și Chiper 1.

Cu 8 goluri marcate, Cristina Neagu a urcat pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European. Ea are un total de 201 reuşite. Pe primul loc se află unguroaica Farkas Agnesc (205 goluri).

După meci, Eliza Buceschi a declarat la TVR: ”Chiar dacă a doua repriză nu a fost cum am dorit, mă bucur că am câştigat. Ceea ce contează e rezultatul final. Mă bucur că am început cu o victorie. Dedicăm victoria tuturor românilor, chiar de ziua noastră naţională. Mulţumim că fanii prezenţi aici ne-au arătat că oriunde jucăm ca acasă”.

În celălalt meci din Grupa D, disputat după-amiază, campioana europeană en-titre Norvegia a pierdut (32-33) cu reprezentativa Germaniei.

România va juca cu Germania luni, 3 decembrie, la ora 19.00, şi cu Norvegia, miercuri, 5 decembrie, la ora 22.00. Obiectivul naționalei noastre este clasarea între primele 6.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net