Robert Glință, 6 medalii în 6 curse

glinta-gettyimages-588148842.jpg

Robert Glință a cucerit 3 medalii de argint și tot atâtea de bronz la FINA Champions Swim Series
Robert Glință a cucerit 3 medalii de argint și tot atâtea de bronz la FINA Champions Swim Series
Foto: Guliver / GettyImages

Invitat să participe la FINA Champions Swim Series 2020, circuitul cu premii organizat de Federația Internațională de Natație, dinamovistul Robert Glință a cucerit medalia de argint în proba de 50 de metri spate atât la Beijing, cât și la Shenzhen, în urmă cu o săptămână.

La întrecerea din 15 ianuarie, piteșteanul a fost cronometrat în 24,91 secunde, fiind întrecut doar de chinezul Wu Jiayu (24,61). Le Beijing, în 19 ianuarie, Glință a înotat distanța în 24,99 secunde, terminând în urma americanului Michael Andrew (24,92), dar înaintea lui Xu Jiayu (25,05).
Anul trecut, Glință a luat startul la toate cele trei etape: Guangzhou (China), acolo unde a realizat baremul de calificare la JO, Indianapolis (SUA) și Budapesta (Ungaria).  Și a concurat la fel de bine, cucerind o medalie de argint și trei de bronz.
Cu premii ce au depășit 3 milioane de dolari, competiția a avut un format inedit în sensul că la fiecare probă au participat numai patru înotători, pe bază de invitație, în funcție de rezultatele obținute în ultimii ani.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1