Rareș Fortuneanu: Campionatul Mondial este visul tuturor

Ultima actualizare:

    Rares Fortuneanu e noul antrenor al nationalei masculine de handbal
Rares Fortuneanu e noul antrenor al nationalei masculine de handbal

Suflu nou pe banca tehnică a naţionalei masculine de handbal a României. După mai bine de trei ani în care „tricolorii” au fost conduşi de pe bancă de tehnicieni spanioli, Xavier Pasqual şi Manuel Montoya, Federaţia Română de Handbal a optat pentru un staff sută la sută român.

Rareş Fortuneanu (40 de ani), care din vară este şi antrenorul principal al formaţiei franceze Saint Raphael, a fost numit selecţioner acum 10 zile şi şi-a intrat deja în drepturi cu ocazia stagiului de pregătire de la Cluj-Napoca. Fortuneanu este ajutat la echipa naţională de „secundul” Adrian Petrea şi de antrenorul cu portarii Alexandru Buligan.

„E o onoare să fiu în această postură, o mândrie să-mi reprezint ţara, cred că este cel mai frumos sentiment pe care pot să-l trăiesc, să-mi cânte imnul. Sper să dureze cât mai mult această colaborare şi să fie cât mai productivă, să aducă cât mai multe rezultate pozitive echipei naţionale”, a declarat noul selecționer, Rareș Fortuneanu.

Rares Fortuneanu a condus primele antrenamente ale nationalei Romaniei
Rares Fortuneanu a condus primele antrenamente ale nationalei Romaniei

Fost conducător de joc la Ştiinţa Bacău şi Dinamo Bucureşti, Rareş Fortuneanu a plecat în Franţa în 2004, unde a evoluat doar pentru Saint Raphael, până în 2014, când a trecut pe bancă, în postura de „secund”. Din vară a fost promovat „principal” la echipa care anul trecut a jucat finala Cupei EHF. Acum, vrea să aducă din nou performanţa şi la echipa naţională a României. „Îmi doresc să redobândim un stil românesc şi să introduc elemente din handbalul francez, pentru că cele două culturi handbalistice se aseamănă foarte mult. Şi puţine influenţe iberice, pentru că jucătorii cunosc bine sistemele spaniole lucrând cu Xavi Pasqual şi Manuel Montoya. Prezenţa la Campionatul Mondial e un vis al tuturor de mulţi ani, care este departe deocamdată. Am conceput nişte obiective pe termen scurt cu băieţii, dar şi pe termen mediu şi lung. Obiectivul pe termen scurt este o obligativitate, acela de a trece de tuneul de calificare din ianuarie, pentru că avem un palmares în spate, suntem echipa României, avem un blazon de respectat, avem calitate, un grup care îmbină jucătorii cu experienţă cu entuziasmul şi talentul jucătorilor tineri. Nu va fi uşor, chiar dacă adversarii, la prima vedere, par a fi facili”, a mai spus Fortuneanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net