Radu Voina: "Naţionala de handbal ţine steagul sus!"

Ultima actualizare:

    Radu Voina a fost îmbrăţişat la sosire de nepoţica sa Ioana
Radu Voina a fost îmbrăţişat la sosire de nepoţica sa Ioana

Radu Voina, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, a declarat astăzi, la sosirea din Danemarca, unde tricolorele au câştigat Cupa Mondială, că echipa pe care o pregăteşte este singura din România care se menţine în elita mondială.

"Este foarte important că fetele au prins curaj şi la ora actuală alcătuiesc singura echipă capabilă să ţină steagul sus. În acest moment, România trăieşte din handbal şi ne bucurăm că încă reuşim să ne menţinem în elită. Am obţinut o performanţă care teoretic trebuie să ne dea moral, dar Campionatul Mondial înseamnă cu totul altceva, pentru că vor apărea şi alte jucătoare, tactica de joc se poate schimba şi astfel va fi o competiţie diferită", a declarat Radu Voina

"Pentru multe dintre fete este posibil să fie ultima competiţie importantă şi cu siguranţă vor fi foarte motivate la Campionatul Mondial. Odată cu acest succes de la Cupa Mondială, cu siguranţă că va fi şi o presiune mai mare pentru că lumea aşteaptă mai mult de la noi", a continuat tehnicianul naţionalei.

Radu Voina apreciază evoluţia fetelor chiar dacă recunoaşte că nu l-a interesat în mod deosebit rezultatul. "Pe noi ne interesează mai puţin rezultatul, dar până la urmă este bine pentru moral faptul că am reuşit să ne impunem în această competiţie. Evoluţia echipei a fost una corectă, cu excepţia partidei cu Rusia, când ne-am mişcat foarte greu în ultimele zece minute" a mai spus Voina.

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat ieri Cupa Mondială după ce a învins în finală Norvegia cu scorul de 29-28. Pentru victoria din finală echipa a fost răsplătită cu un premiu de 25.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net