Pilotul Leclerc lucrează ca șofer, voleibalista Ilka Van de Vyver s-a angajat la supermarket

Ultima actualizare:

    Ilka Van de Vyver și Charles Leclerc au decis să își ajute semenii
Ilka Van de Vyver și Charles Leclerc au decis să își ajute semenii

Oameni activi prin definiție, sportivii rezistă cu greu la izolare pe perioada pandemiei de Covid-19. Motiv pentru care unii dintre ei au decis să treacă în prima linie. Iar dacă unii lucrează în spitale, alții fac munci vitale în această perioadă. Este cazul voleibalistei Ilka Van de Vyver, care a ocupat locul 3 cu CSM Târgoviște în această primăvară, dar și al pilotului de Formula 1 Charles Leclerc, care a adus puncte prețioase pentru Ferrari în ediția trecută a Campionatului Mondial.

Căpitanul echipei de volei a Belgiei a decis să lucreze într-un supermarket în această pauză competițională. Sportiva care a disputat finala Ligii Europene în 2013 și care a câștigat titlul continental la categoria sub 18 ani a declarat pentru publicația ”Het Nieuwsblad”, citată de site-ul Confederației Europene de Volei (CEV): ”Am jucat ultimul meci într-o zi de miercuri (n.a - la Lugoj, 3:1 pentru Târgoviște), iar apoi, după câteva zile, m-am întors acasă. Am văzut un anunţ în vitrina unui magazine din Sint-Amands, iar patru zile după aceea am început noul job. Spiritul meu de învingătoare nu a dispărut. Acum umplu cât mai repede şi cât mai bine rafturile din magazin”.

Născută în Termonde, în 26 ianuarie 1993, Ilka Van de Vyver a disputat 136 de meciuri pentru prima reprezentativă a Belgiei. Ea a evoluat în cariera sa la cluburi cunoscute din Europa precum Asterix Kieldrecht (2009-2012), RC Cannes (2012-2015), Azzurra Volley (2015/2016), Calcit Volleyball (2016/2017) și Rote Raben (2017-2019). Ea a câștigat titlul de campioană în Belgia (2010, 2011, 2012), Franța (2013, 2014, 2015), Slovenia (2016), precum și cupa în aceste țări. Cu CSM Târgoviște s-a clasat pe locul 3 în ediția 2019/2020 a Divizie A1, după Volei Alba Blaj și Dinamo.  

Charles Leclerc transportă echipament și alimente pentru Crucea Roșie 

Component al echipei de Formula 1 Ferrari, Charles Leclerc a decis să lucreze ca şofer pentru Crucea Roşie din Principatul Monaco. Cum startul în ediția 2020 a Campionatului Mondial s-a tot amânat, pilotul nu s-a mulțumit doar să rămână acasă, în izolare. La volanul unei autoutilitare, el a livrat echipamente la spitalul ”Princesse Grace” din Monte Carlo. De asemenea, a transportat mâncare la oamenii în vârstă ce nu îşi pot părăsi locuinţele şi la voluntarii Crucii Roşii.

În prima jumătate a lunii aprilie, Charles Leclerc a organizat evenimentul "Race For The World", care a dus la strângerea a 71.305 euro, sumă destinată luptei împotriva pandemiei de Covid-19. În cadrul acestuia, s-au desfășurat o serie de curse pe jocul F1 2019. Ele au fost transmise în direct pe contul de Twitter al pilotului din Monaco.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net