Pilot din Formula E, concediat după ce a trișat la o cursă online

Ultima actualizare:

    Daniel Abt era unul dintre piloții bine cotați în Formula EFoto: Guliver/ GettyImages
Daniel Abt era unul dintre piloții bine cotați în Formula EFoto: Guliver/ GettyImages

Pilotul de Formula E Daniel Abt a simțit pe propria piele că trișorii nu au viață lungă în sport. Chiar dacă minciuna este făcută în spațiul virtual. El a fost concediat după o cursă online.

Pilotul Daniel Abt a fost suspendat de Audi după ce a pus un jucător profesionist de esports să concureze în locul său, într-o cursă virtuală. Germanul de 27 de ani concurează pentru Audi în Formula E din 2014, de la prima ediţie a seriei automobilistice de monoposturi electrice, fiind unul dintre puţinii piloţi rămaşi pe grilă de la startul acestui campionat.

Competiţia reală a fost întreruptă de pandemia de coronavirus, astfel că el s-a înscris în Formula Race at Home, serie de curse virtuale care se desfăşoară în această perioadă, în care piloţi de pe circuite se întrec cu jucători profesionişti de esports, pentru a menţine interesul asupra automobilismului. 

La Berlin E-Prix, etapa a V-a a competiţiei online, care a avut loc sâmbăta trecută, Abt l-a pus să concureze în locul lui pe Lorenz Hoerzing. Suspiciunile au apărut după ce Abt a terminat calificările pe locul al doilea şi cursa pe locul al treilea, performanţe mult mai bune faţă de cele anterioare. Administratorii jocului au confirmat aranjamentul după ce au analizat IP-urile concurenţilor şi, în cele din urmă, Abt a recunoscut manevra făcută.

Daniel Abt a fost descalificat şi amendat cu suma de 10.000 de euro, bani care vor fi donaţi unor instituţii caritabile.

Însă problemele lui nu s-au oprit aici, informează news.ro. Deşi germanul şi-a cerut scuze, echipa lui, Audi, a decis să-l suspende pentru că a trişat. "Daniel Abt nu şi-a pilotat maşina singur în calificări, nici în cursa pentru cea de-a cincea etapă a Race at Home Challenge, din 23 mai, dar a lăsat un <simracer> profesionist să o facă. El s-a scuzat a doua zi şi a acceptat descalificarea. Integritatea, transparenţa şi respectarea constantă a regulilor sunt priorităţi pentru Audi. Acestea se aplică tuturor activităţilor în care marca este implicată, fără excepţie. Din acest motiv, Audi Sport a decis să-l suspende pe Daniel Abt cu efect imediat", se arată într-un comunicat al Audi.

Astfel, pilotul german riscă să nu mai poată participa la reluarea sezonului Formulei E, perturbat de pandemia de coronavirus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net