Performeri de top se înfruntă din fotoliu în competiții sportive virtuale

Ultima actualizare:

    Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu virtual al Australiei
Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu virtual al Australiei

În condițiile în care sportivii de pretutindeni stau izolați acasă, în unele discipline se desfășoară întreceri în spațiul virtual. Astfel, pilotul Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat Marele Premiu al Australiei la Formula 1, România a învins de două ori Islanda, iar jucătorii de tenis se vor înfrunta în turneul de la Madrid, între 27 și 30 aprilie.

Organizat de Ion Țiriac, turneul de tenis de la Madrid și-a văzut ediția din acest an, programată între 3 și 10 mai, amânată din cauza pandemiei de Covid-19. Și e greu de spus dacă ea se va mai disputa în condițiile în care nu se va juca în circuit până în 13 iulie, iar calendarul este, oricum, unul aglomerat la toamna, când a fost reprogramată și întrecerea de la Roland Garros. În aceste condiții, întrecerea de pe zgură din capitala Spaniei va fi inlocuit cu una virtuală, dar care va avea și scop caritabil. Potrivit lequipe.fr, aceasta va permite distribuirea sumei de 200.000 de euro pentru sprijinirea jucătorilor de tenis care se confrunta cu probleme (150.000 de euro) și luptei împotriva maladiei (50.000  de euro). Denumit Mutua Madrid Open Virtual Pro, acest turneu va reproduce competitia în mod virtual și va permite celor mai buni jucători din lume să se înfrunte de acasă. În comunicatul organizatorilor se precizează: "Starurile ATP și WTA vor disputa meciuri pe arena Manolo Santana, recreată în cele mai mici detalii în jocul video Tennis World Tour. Ei vor înlocui racheta cu o manetă de joc". Nu s-a precizat numele participanților, dar se știe că această competiție inedită se va disputa între 27 și 30 aprilie.

România a învins Islanda de două ori la e-fotbal

Și fotbalul a început să programeze astfel de confruntări virtuale. În 26 martie, site-ul oficial al Federației Române de Fotbal anunța că ”un meci special a avut loc între Universitatea Cluj şi Dinamo, pe calculator, în FIFA 20 Pro Clubs. U a fost clubul organizator şi a pus în vânzare inclusiv bilete pentru tribuna virtuală. Un tichet la acest meci a costat 5 lei şi, în final, 4.418 bilete au fost cumpărate pe internet de către fanii celor două echipe. (...) Toţi banii vor fi donaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, pentru a ajuta personalul medical în lupta împotriva COVID-19. Suma adunată din vânzarea biletelor a fost de 22.090 de lei, adică peste 4.500 de euro care vor ajunge la spitalul clujean”. “U” Cluj şi Dinamo şi-au împărţit victoriile. 

Într-o altă dispută la FIFA 20, s-au confruntat echipele de e-fotbal ale României și Islandei. Dan Buzărnescu (Universitatea Craiova) a adus cele două victorii ale naționalei: 2-1 (goluri George Puşcaş – penalty şi Alexandru Mitriţă) şi 1-0 (George Puşcaş). În timp ce Marius Bucur a înregistrat doua remize, 2-2 (Florinel Coman şi George Puşcaş) şi 0-0.

Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu virtual al Australiei

Și sporturile cu motor s-au adaptat la noua situație. Astfel, mai zilele trecute s-a desfășurat Marele Premiu al Australiei la Formula 1. Nu cel obișnuit, programat în 15 martie, ci unul virtual. La această confruntare Esport au răspuns prezent cinci piloți, iar Charles Leclerc (Ferrari) a obținut victoria, devansându-i pe Christian Lundgaard (F2) și George Russell (Williams). După acest succes, sportivul din Monaco le-a mulțumit fanilor pe rețelele de socializare.

Pe lista întrecerilor virtuale desfășurate în această perioadă se mai află Turul Flandrei și Maratonul de la Nagoya. Transmisă de postul de televiziune Sporza, cursa a reunit 13 cicliști profesioniști, fiind câștigată de belgianul Gerg Van Avermaet. De remarcat faptul că ultimii 32 de kilometri ai întrecerii au avut circa 600 000 de telespectatori!

Fiecare aleargă pe unde vrea Maratonul de la Nagoya 

Un interes la fel de mare a trezit și Maratonul de la Nagoya. Acela virtual fiindcă întrecerea reală nu s-a mai desfășurat în 8 martie. ”A fost pentru prima dată când o cursă reală de maraton a fost înlocuită cu una virtuală”, au spus organizatorii. Astfel, în loc să urmeze traseul obișnuit în orașul nipon, cot la cot, participanții pot alerga pe unde doresc, respectând desigur regulile impuse de pandemia de Covid-19, mai ales pe aceea de a păstra distanța de unu-doi metri față de ceilalți. Concurenții au de optat între două aplicații: într-una se poate termina o singură dată maratonul, iar în cealaltă ei își pot testa forțele în mai multe zile. Participanții trebuie să alerge măcar o dată distanța de 42,195 kilometri. Altfel, nu este pentru prima oară când se aleargă virtual un maraton. Încă de acum câțiva ani s-a pus pe picioare o aplicație ce permite amatorilor să alerge Maratonul Londrei în locuința proprie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net