Nu toți fotbaliștii de la Philadelphia Eagles vor merge la Casa Albă

philadelphia-eagles-nfl-campioana-2018-epa.jpg

Fotbaliștii din Philadelphia cu trofeul
Campionii de la Philadelphia Eagles nu vor merge cu toți la Casa Albă
Foto: EPA

Potrivit tradiției, echipa de fotbal american Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, va fi primită de președintele SUA la Casa Albă. Cum unii jucători nu sunt de accord cu politica lui Donald Trump, antrenorul Doug Pederson a precizat că prezența la ceremonie nu este obligatory.

Câțiva componenți ai echipei din Philadelphia au participat la mişcarea de boicotare a imnului american lansată în 2016, de Colin Kaepernick, pentru a protesta faţă de violenţele poliţiei şi tensiunile rasiale. Iar Donald Trump i-a criticat cu tărie pe jucătorii care puneau un picior în pământ în timpul imnului american, cerând proprietarilor echipelor să-i concedieze.
La puțin timp după victoria din finala SuperBowl, cu New England Patriots (41-33) din februarie trecut, câțiva jucători Philadelphia Eagles au anunţat că nu vor răspunde invitaţiei preşedintelui american, care, conform tradiţiei, primeşte la Casa Albă echipele campioane din cele patru campionate profesioniste. "Nu, nu cred că mă duc", a spus atunci Malcolm Jenkins, în timp ce coechipierul său Chris Long a fost şi mai categoric: "Nu, nu voi merge la Casa Albă! Glumiţi?".
Nu este, de altfel, singurul caz în care sportive americani refuză să-l întâlnească pe președintele Trump. Campioana NBA în 2017, Golden State nu a fost invitată la Casa Albă din cauza criticilor repetate la adresa lui Trump formulate de Stephen Curry şi antrenorul Steve Kerr. Iarna trecută, schioarea Lindsey Vonn şi patinatorul Adam Rippon au boicotat recepţia organizată la Casa Albă pentru sportivii reveniţi de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Pyeongchang (Coreea de Sud).

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1