Nu toate companiile se tem de noul salariu minim. Industria pariurilor sportive l-a crescut singură

Ultima actualizare:

    Superbet le-a majorat salariul minimum celor 3.500 de angajaţi ai săi cu o lună înainte ca statul să-i oblige asta pe toţi angajatorii din RomâniaFoto Click!
Superbet le-a majorat salariul minimum celor 3.500 de angajaţi ai săi cu o lună înainte ca statul să-i oblige asta pe toţi angajatorii din RomâniaFoto Click!

Ordonanţa de Guvern ce stabileşte ca de la 1 ianuarie 2019 salariului minim brut să crească de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei pe lună, iar pentru persoanele cu studii superioare şi pentru cele cu minimum 15 ani vechime, suma să ajungă la 2.350 de lei pe lună, le dă fiori multora.

Numeroase companii, firme sau întreprinderi au anunţat că vor avea mari probleme în a susţine această majorare şi, culmea, deşi se face teoretic pentru angajat, măsura poate întoarce tocmai împotriva lui. În industira jocurilor de noroc şi a pariurilor sportive lucrurile sunt însă ceva mai relaxate şi teama nu există, ba dimpotrivă. Superbet, lider pe acest sector în România şi cu cei mai mulţi angajaţi în domeniu, circa 3.500, vine în întâmpinarea măsurii şi le-a dat deja oamenilor săi un motiv de bucurie. Astfel, compania înfiinţată în 2008 a anunţat creşterea încă de la 1 decembrie a salariului cu 180 de lei brut, acesta ajungând între 1.700 si 2.700 lei net, prin adăugarea primelor și bonusurilor de Crăciun. Acestor sume li se adaugă și plata orelor suplimentare și a altor sporuri de care angajații Superbet beneficiază.

Nu e de mirare că această industrie îşi permite să facă lesne acest lucru. Pe lângă disponibilitatea angajatorului faţă de aceste gesturi, jocurile de noroc şi pariurile sportive crează cifre de afaceri uriaşe cu zeci de milioane de euro. Doar Superbet a vărsat în 2017 în conturile statului 35 de milioane de euro, iar pentru 2018 suma aproape s-a dublat, fapt care transformă compania într-unul dintre cei mai mari contribuabili din România.

„Angajații noștri sunt familia Superbet, de aceea gradul lor de satisfacție este pe primul plan pentru noi. Siguranța salarială a angajaților este o prioritate strategică a grupului Superbet”, a declarat Augusta Dragic, directorul de resurse umane al Superbet România.

Se estimează că de curând piaţa pariurilor sportive şi a jocurilor de noroc a sărit în România de un miliard de euro pe an cifră de afaceri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net