Nu avem patinoare, dar suntem în a doua divizie a hocheiului mondial!

Ultima actualizare:

    România a promovat dypă 15 ani în liga secundă a hocheiului pe gheațăFoto: Facebook
România a promovat dypă 15 ani în liga secundă a hocheiului pe gheațăFoto: Facebook

Evenimentul săptămânii în sportul românesc l-a reprezentat, fără îndoială, promovarea României în a doua ligă a hocheiului mondial. Revenim acolo după 15 ani, dar pentru prima dată în actualul sistem, care a fost introdus în 2012 și este mult mai restrictiv decât precedentul.

Naționala României a încheiat meciurile Grupei B din cadrul Diviziei I cu cinci victorii din tot atâtea partide: 4-3 cu Estonia (după lovituri de departajare), 3-2 cu Japonia, 3-2 cu Polonia, 4-1 cu Ucraina şi 3-1 cu Olanda. Drept urmare, a promovat în Grupa a Diviziei I, acolo unde va juca, alături de alte cinci formații, pentru calificarea între cele mai bune echipe din lume, acolo unde nu am mai fost de aproape 40 de ani! Așa cum a mărturisit Alexandru Hălăucă, președintele federației, nimeni nu se gândea că românii vor promova: ”Cel puţin la locul 3 ne gândeam, dar băieţii au jucat foarte bine, s-au dăruit, au fost meciuri exemplare şi am ajuns unde am ajuns. După ultimul meci cu Olanda, am primit multe mesaje de la preşedinţi de federaţii care nu se aşteptau la noi, din Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie. Am intrat cumva în elita hocheiului mondial. Noi am întânit echipe de grupa A, Estonia şi Ucraina. S-a dovedit că potenţial există în România, chiar dacă nu avem patinoar în Capitală. Obiectivul următor este de a rămâne în grupa valorică, vom face totul pentru pregătirea băieţilor, acum nu vom mai fi daţi la o parte, acum toate echipele vor veni către noi. Dacă vom avea mai multe patinoare, uşor-uşor vom merge mai sus", a declarat Hălăucă la Digisport.

Căpitanul naționalei noastre, Roberto Gliga, a recunoscut și el că rezultatul este peste așteptări: ”E incredibil ce am reușit! Aveam așteptări înalte, dar nu ne gândeam chiar atât de sus. Ne doream o prezență în Top 3, nu ne așteptam să promovăm. Încrederea a venit de la joc la joc, ne-am descurcat din ce în ce mai bine. Încă nu realizăm că la anul vom juca în grupa A a Diviziei I! Pentru hocheiul românesc este un rezultat imens. Sper că o dată cu acest rezultat lucrurile se vor schimba în materie de infrastructură în România, că vor fi construite mai multe patinoare pentru că această generație merită. Am arătat că avem potențial și că el poate fi împlinit”, a declarat Roberto Gliga la Digi Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net