Noul campion la ciclism vine din Kenya. Iată ce iubită frumoasă are!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După prima mare victorie din carieră, Chris Froome şi-a permis să-l atace pe Lance Armstrong, susţinând că el nu se dopează, aşa cum a făcut-o cel care a triumfat de şapte ori în Turul Franţei.

Ciclismul mondial are începând de ieri un nou „rege". Chris Froome a fost încoronat pe Champs-Elysees, la capătul a trei săptămâni în care n-a avut rival în Turul Franţei, monopolizând tricoul galben. Emblematică a fost etapa câştigată de Froome pe legendarul munte Mont Ventoux, când ceilalţi ciclişti au admirat demonstraţia de forţă a englezului.

Imediat, toţi şi-au adus aminte de americanul Armstrong, care a avut la picioare Turul în perioada 1999-2005, dar care şi-a pierdut cele şapte titluri ca urmare a acuzaţiilor de dopaj.

„Să fiu comparat cu Lance... Lance a trişat, eu nu trişez. Punct!", a avut curajul să declare Froome. Dar de unde a apărut acest Froome? De pe meleaguri africane, fiind în născut acum 28 de ani în capitala Kenyei, Nairobi, dar din părinţi britanici. La 14 ani s-a mutat cu şcoala în Africa de Sud, iar primele curse ca ciclist profesionist le-a avut abia la 22 de ani. Chris învăţase însă să pedaleze prin tufişurile din Kenya, printre animale.

Viaţa pe continentul african i-a atras englezului Froome o mare problemă medicală, de care a aflat abia în 2010. În termeni medicali, e vorba de o bilharzioză, o boală parazitară datorată infestării cu nişte viermi care se hrănesc cu celulele roşii din sânge.

simeon stalpnicul png

Femeia din spatele lui Chris Froome se numeşte Michelle Cound. Pasionată de fotografie, blonda de origine galeză l-a cunoscut pe Chris în Africa de Sud, acolo unde a trăit de la vârsta de cinci ani.

De-atunci, cei doi formează o pereche indestructibilă, iar în primăvara acestui an s-au logodit. Mai mult, Michelle joacă inclusiv rolul de manager al iubitului său, urmărindu-i atent fiecare pas. Ca dovadă, Michelle a ieşit recent cu declaraţii tăioase în conflictul intern din cadrul echipei Sky dintre Chris Froome şi Sir Bradley Wiggins (câştigătorul Turului Franţei din 2012) privind poziţia de lider în actuala ediţie. Până la urmă, Wiggins n-a mai participat, invocând o accidentare, iar lui Froome i s-a deschis calea către glorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net