Cine este Denisa Golgotă, noua stea a gimnasticii românești la numai 16 ani

Ultima actualizare:

    Denisa Golgotă are exerciții foarte bune la sol și la sărituriFoto: EPA
Denisa Golgotă are exerciții foarte bune la sol și la sărituriFoto: EPA

Medaliată cu argint și cu bronz la CE de la Glasgow, Denisa Golgotă, sportivă legitimată la Cetate Deva, e noua vedetă a gimnasticii românești.

Ascensiunea Denisei Golgotă nu este deloc surprinzătoare. În urmă cu doi ani, la ediția Europenelor de la Berna (Elveția), în întrecerea junioarelor, tânăra născută în 8 martie 2002 câștiga titlul continental la sol, medalia de argint la sărituri, precum și ”bronzul” cu echipa României. Iar acele rezultate i-au făcut pe oamenii din acest sport să o considere drept una dintre speranțele gimnasticii românești alături de Olivia Cîmpian, colega sa de la Cetate Deva. Deloc întâmplător, Denisa Golgotă a fost declarată sportiva anului 2016 în județul Hunedoara. Și tot atunci i s-a conferit titlul de Cetățean de onoare al comunei sale natale, Alimpești (județul Gorj). Anul trecut, cea supranumită ”Mica prințesă” a confirmat că este o specialistă la sărituri, cucerind medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor. În același timp, însă, a dovedit aceleași slăbiciuni la paralele (10,050) și bârnă (11,750), notele de la aceste aparate trângând-o în jos (locul 15) la individual compus.  În condițiile în care Cîmpian a plecat în Ungaria, iar Anamaria Ocolișan s-a accidentat chiar la antrenamentul official, eleva antrenorilor Liliana Cosma, Florin Cotuțiu și Adela Popa și-a asumat poziția de lider la Campionatul European de la Glasgow. N-a putut evita ratarea calificării în finala pe echipe, dar a avut evoluții remarcabile la aparatele sale preferate. "Cred că a fost o zi foarte dificilă. Am fost foarte fericită când am văzut că am avut o evoluție de aur, însă m-am simțit puțin tristă când am coborât pe locul 2", a declarat Denisa după finala de la sol.   

Cele mai medaliate gimnaste în finalele pe aparate

Nina Derwael (Belgia) - aur la paralele, argint la bârnăDenisa Golgotă – argint la sol, bronz la sărituriAngelina Melnikova (Rusia) – argint la sărituri, bronz la paraleleClasament pe medaliiGeneral (senioare și junioare)1. Italia 4 2 1 72. Rusia 2 3 2 73. Franța 1 1 2 44-5. Belgia 1 1 1 34-5. România 1 1 1 3Senioare1-3. Belgia 1 1 1 31-3. Franța 1 1 1 31-3. Rusia 1 1 1 34. Olanda 1 0 1 25. Ungaria 1 0 0 16. România 0 1 1 2Junioare1. Italia 4 2 1 72. Rusia 1 2 1 43. România 1 0 0 1 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net