Lewis Hamilton își dorește victoria la Abu Dhabi

Ultima actualizare:

    Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Britanicul are șanse pur teoretice să câștige un nou titlu mondial. Cu toate acestea, omul lui McLaren-Mercedes își propune să obțină victoria pe circuitul de la Abu Dhabi și să încurce socotelile unora dintre rivalii săi, ajutându-l, paradoxal, pe Fernando Alonso, marele său rival din vremea când concurau împreună pentru echipa britanică.

Aflat pe locul 4, cu 222 de puncte, la 14 de spaniol, Hamilton ar putea deveni campion mondial numai dacă se respectă patru condiții: el să câștige, Alonso să nu intre în puncte, Webber să nu fie între primii cinci, iar Vettel să nu ocupe una din primele două poziții... Ceea ce este greu de crezut că se va întâmpla.

Hamilton nu dezarmează însă, știind că anul trecut a plecat din pole-position, abandonând din cauza unor probleme tehnice, și că în încercările libere de ieri a obținut timpi foarte buni. ”Ritmul nostru a fost foarte bun. Am fost lângă piloții Red Bull. Cred că mă pot lupta pentru o poziționare în prima linie a grilei de start”, a declarat ieri, britanicul.

În caz că ar câștiga cursa de mâine, Hamilton ar obține 25 de puncte. Ceea ce i-ar conveni de minune lui Alonso. Diferența de puncte cea mai mare (7) este între ocupanții locurilor 1 și 2, iar cei doi piloți Red Bull, Mark Webber și Sebastian Vettel, au nevoie de victorie pentru a tranșa lupta lor cu Alonso.

Clasamentul arată astfel în partea sa din vârf: 1. Fernando Alonso (Ferrari /  246 puncte), 2. Mark Webber (Red Bull / 238p), 3. Sebastian Vettel (Red Bull / 231p), 4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes / 222p).

Punctajul acordat într-o cursă de Formula 1: locul 1 - 25 de puncte, 2 - 18p, 3 - 15p, 4 - 12p, 5 - 10p, 6 - 8p, 7 - 6p, 8 - 4p, 9 - 2p, 10 - 1p.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net