Lance Armstrong, mărturisiri la ESPN: ”E un miracol că n-am devenit criminal în serie!”

armstrong-lance-gettyimages-53220588.jpg

Lance Armstrong a fost deposedat de victoriile sale în Turul Franței după ce a fost depistat dopat
Lance Armstrong a fost deposedat de victoriile sale în Turul Franței după ce a fost depistat dopat
Foto: Guliver / GettyImages

La opt ani după ce a fost deposedat de cele șapte victorii în Turul Franței, Lance Armstrong (48 de ani) are încă multe de spus. Iar difuzarea primei părți a documentarului ce i-a fost dedicat de ESPN a provocat numeroase comentarii în SUA, dar și în întreaga lume.

Cotidianul ”USA Today”, de pildă, a zăbovit asupra pedepselor corporale l-a care a fost suspus fostul ciclist de la Terry Armstrong, al doilea soț al mamei sale și cel care i-a dat și numele de familie după ce l-a adoptat. Ceea ce nu i-a atras simpatia editorialistei Christine Brennan, care l-a numit ”cel mai mare trișor din istorie”, iar vizionarea filmului a socotit-o drept o colosală pierdere de timp... Legat de acel episod din viața lui, Armstrong a mărturisit că a intenționat chiar să-și schimbe numele, la un moment dat. "Nu mi l-am mai schimbat pentru că deja devenisem cineva. Aveam deja o carieră, eram un brand, dacă vreţi. Şi îmi place numele Armstrong. Mi se pare un nume bun. E mai bun decât Lance Gunderson (n.t. - numele tatălui său biologic), care era cam ciudat. Terry era teribil. Dacă lăsam un sertar deschis, lua o padelă şi mă rupea în bătaie", a relatat fostul rutier, care a adăugat apoi: ”E un miracol faptul că nu am ajuns un criminal în serie!”.
Armstrong a mărturisit pentru ESPN că a început să folosească produse dopante încă din 1993. Adică cu patru ani înainte de a se descoperi că este bolnav de cancer la testicule. ”N-am făcut-o înainte de a împlini 21 de ani. În timpul primului meu sezon ca profesionist. Cât despre hormonii de creștere... Singurul an în care am luat a fost 1996”. 
Victorios de șapte ori la rând în Turul Franței, între 1999 și 2005, Lance Armstrong a pierdut acele titluri în 2012, când a fost găsit vinovat de dopaj. 
Realizat în două părți, documentarul ”Lance” este regizat de Marina Zenovich, cea care a zăbovit în filmele sale și asupra altor personalități controversate precum regizorul Roman Polanski sau omul de fotbal Bernard Tapie. Americanca i-a luat o serie de interviuri lui Armstrong între martie 2018 și august 2019, iar prima parte a documentarului de trei ore și 22 de minute începe cu promisiunea fostului ciclist: ”Nu te voi minți, Marina. Ceea ce îți voi spune este adevărul meu. Nu versiunea mea, ci modul în care îmi amintesc”. Iar dacă prima parte a documentarului a fost difuzată de ESPN în 24 mai, cealaltă e programată în 31 mai. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1