Jocurile Olimpice au fost deschise. Românii vor lupta de sâmbătă pentru medalii

delegatie_romania_jocuri_olimpice.jpg

Delegația României prezentă la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice
Delegația României prezentă la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice
Foto: Guliver/ GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Jocurile Olimpice de la Tokyo au început vineri în mod oficial. Ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții fost una fastuoasă, deși tristă, fiind prima din istorie disputată fără spectatori. De sâmbătă, încep emoțiile românilor.

Festivitatea de deschidere a început cu o schimbare în ”organigrama” românilor. Canotoarea Simona Radiș a înlocuit-o, în postura de purtătoare de drapel, pe colega ei Mădălina Bereș, deoarece aceasta din urmă trebuia să concureze la 8+1 la câteva ore după ceremonie. Partenerul Simonei a fost înotătorul Robert Glință. Interesant e că România a fost a 199-a țară care a defilat, ordinea de intrare fiind dată de denumirile țărilor în japoneză și în respectând alfabetul nipon. O mică parte din delegația României a defilat pe stadionul din Tokyo, majoritatea sportivilor preferând să privească totul la televizor. Câțiva dintre ei au avut chiar program de somn în timpul deschiderii oficiale – care s-a terminat la ora locală 24.0 – căci urmau să concureze chiar azi pentru medalii. Aceștia sunt campioana europeană de la tir, Laura Georgeta Ilie, care va concur la puşcă aer comprimat 10 m şi scrimerii Ana-Maria Popescu (spadă) şi Iulian Teodosiu (sabie). Dacă prima are finala în cursul dimineții de sâmbătă, ceilalți doi ar putea fi urmăriți luptând pentru medalii – dacă vor trece de calificări, desigur – în jurul prânzului. Semifinalele feminine sunt programate la ora 12.00, iar cele masculine la ora 13.00. Competiția se vede atât pe TVR 1 cât și pe Eurosport.

Tot sâmbătă intră în concurs și Marian Drăgulescu, în calificările de la sărituri – vom afla abia după-amiază dacă s-a calificat în finală -, dar și echipajele de 8+1, dublu rame, patru rame fără cârmaci, echipa feminină de baschet 3x3 (ora 4.40 cu China și ora 8.25 cu Japonia), ciclistul Eduard Grosu, tenismenele Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru/ Monica Niculescu (dublu), echipa de dublu mixt de la tenis de masă (Ovidiu Ionescu/ Bernadette Szocs) și Ovidiu Ionescu la simplu. Îi puteți urmări în direct pe cele două posturi cu începere de la ora 2.00 dimineața.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul