Iubitorii de ciclism au parte de o mega-surpriză!

marcel_cristocea.jpg

marcel cristocea ciclicm concurs amatori
Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o lungime de 4,1km
Foto Marcel Cristocea
Citeste tot despre: 

O veste bună pentru cei care adoră să meargă cu bicicleta! Aceştia au ocazia de a câştiga premii speciale, practicând sportul preferat, în cadrul unei competiţii care se va defăşura pe nisip, în data de 25 aprilie 2015, pe plaja din Corbu, județul Constanța.

Cicliștii profesioniști care vor participa la "Beach Race XCO" vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016. În plus, evenimentul va reprezenta un mijloc inedit de promovare a litoralului românesc la nivel internațional.

Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o lungime de 4,1 km, cu o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumătate pe coasta de acces pe faleză.

marce.jpg

marcel cristocea ciclicm concurs amatori
Premiile vor fi acordate pentru profesionişti, dar şi pentru amatori
Foto Marcel Cristocea

 

"Beach Race XCO" se adresează atât cicliștilor profesioniști, cât și cicliștilor amatori, iar premiile vor fi acordate ambelor categorii. Profesioniștii vor fi premiați conform standardelor UCI, iar pentru amatori, organizatorii au pregătit premii pentru șase categorii, în funcție de vârstă și sex. De asemenea, se vor acorda și premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilități, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent și o tombolă dedicată tuturor concurenților).

“Evenimentul din acest an rămâne singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe plaja și dorim să facem o tradiție din asta pe litoralul românesc. Anul trecut s-a desfășurat pe Plaja Modern din Constanța, pentru acest an am ales plaja Corbu, o plajă sălbatică, cu peisaje senzaționale, iar la anul, cine știe... Este, fără doar și poate, și o modalitate de promovare a litoralului românesc, dar și o competiție foarte serioasă, acreditată de Uniunea Ciclista Internațională, în urma căreia sportivii vor primi puncte importante pentru Olimpiada de la Rio”, a mărturisit Sabin Ioan Andoniu, organizatorul concursului.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro.

Loading...

Citește și

  • Actorul spaniol Antonio Banderas, pasionat de motociclism, îşi va lansa pentru sezonul viitor propria echipă, care va concura în Campionatul mondial la moto 2, categoria care va înlocui pe cea de 250 cmc în 2010, a anunţat canalul de televiziune spaniol TVE1.

  • Odată învăţat, nu-l mai uiţi nicicând. E ca mersul pe bicicletă...