Haos în Brazilia cu patru luni înainte de Olimpiadă!

olimpiada

olimpiada
Jocurile Olimpice
foto: arhivă personală

Brazilia e decimată de scandaluri politice, criză economică, viruşi şi grad ridicat de infracţionalitate. În aceste condiţii, biletele pentru JO de la vară se vând extrem de lent, iar competiţia se anunţă un fiasco pentru o ţară ce se vrea civilizată, dar pericolele sunt la tot pasul.

La data de 6 august vor începe JO din Brazilia, dar până atunci autorităţiile trebuie să rezolve ce n-au reuşit de când au aflat că vor găzdui competiţia.

1. Preşedintele ţării e la un pas de a fi demis, femeia numărul unu în stat fiind prinsă că a "umblat" la nişte conturi guvernamentale, cheltuielile fiind "umflate" pentru scopuri proprii. Ea l-a protejat şi pe fostul preşedinte, care era umărit de nişte achete.

2. Ţara e traversată de proteste, iar brazilienii au aflat că deficitul economic e de 3,5 la sută pentru acest an. Specialiştii vorbesc despre cea mai gravă criză din ultimii 25 de ani, totul pe fondul unui scandal uriaş de corupţie în care sunt implicaţi zeci de politicieni, printre care şi fostul preşedinte Lula, şi cea mai mare companie braziliană, gigantul petrolier de stat Petrobras.

3. Schimbările au afectat şi două persoane responsabile cu organizarea Jocurilor Olimpice, George Hilton şi colonelul Adilson Moreira, care au fost schimbaţi. Primul ocupa poziţia de Minstru al Sportului, al doilea era însărcinat cu securitatea la Jocurile Olimpice. Colonelul a trimis şi o scrisoare în care precizează că nu poate lucra cu un guvern atât de corupt.

4. Mai bine de jumătate dintre biletele puse în vânzare pentru evenimentele olimpice sunt încă disponibile. Dezastul e total la Jocurile Paralimpice, care se ţin la o lună după Jocurile Olimpice tot la Rio. Pentru întrecerile dintre paralimpici, doar 12% dintre bilete au fost achiziţionate.

5. Turiştii străini nu s-au repezit în a-şi rezerva un sejur la Rio. Brazilienii nu au reuşit încă să convingă lumea că pericolul virusului Zika, care afectează îndeosebi femeile însărcinate, este cu totul îndepărtat. În plus, gradul ridicat de infracţionalitate ridică semne mari de întrebare în mintea turiştilor, chiar dacă autorităţile au anunţat investiţii-record în securitate.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Româncele s-au calificat la Olimpiadă

    32-25 contra Danemarcei în meciul de vineri, 36-19 cu Uruguay și succesul celor din Muntenegru contra gazdelor turneului preolimpic au făcut ca naționala României să obțină biletele pentru Rio. Astfel, meciul de mâine, cu Muntenegru, va conta doar pentru statistică.

  • virusul zika brazilia

    Virusul care a îngrozit toată planeta pune în pericol Jocurile Olimpice de la Rio. Cu șase luni înainte de ceremonia de deschidere, sportivele din echipa olimpică a Australiei sunt sfătuite să fie foarte precaute, din cauza virusului Zika. De cealaltă parte, guvernul brazilian dă asigurări că va face tot ce-i stă în puteri pentru a proteja sportivii și spectatorii în timpul Jocurilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1