Gimnastele României le iau apărarea lui Bellu și Bitang, după mărturisirile Mariei Olaru

Ultima actualizare:

    Campioanele mondiale și olimpice la gimnastică sunt de partea Marianei Bitang și a lui Octavian Bellu foto: captură Antena 3
Campioanele mondiale și olimpice la gimnastică sunt de partea Marianei Bitang și a lui Octavian Bellu foto: captură Antena 3

Scandalul provocat de citatele Mariei Olaru, fostă gimnastă, în cartea autobiografică ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă” ia amploare. După ce a șocat o țară întreagă cu dezvăluirile incredibile referitoare la duritatea sistemului de pregătire de la lotul naţional de gimnastică, acum a venit rândul fostelor ei colege să ia atitudine și să mărturisească cum au stat de fapt lucrurile în timpul antrenamentelor cu antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu.

Maria Olaru a dat peste cap liniștea gimnasticii din România, după ce a povestit că a fost bătută și umilită de antrenorii săi, Mariana Bitang și Octavian Bellu, în cea mai recentă carte lansată sâmbătă (4 iunie).

Marți seară (7 iunie), cele mai cunoscute gimnaste ale României au fost prezente în platoul emisiunii ''Sinteza Zilei'', moderată de Mihai Gâdea, unde au reacționat dur la acuzațiile Mariei Olaru, colegă de lot cu acestea. Corina Ungureanu, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Monica Roșu, Claudia Presecan și Andreea Răducan le-au luat apărarea Marianei Bitang și Octavian Bellu și au mărturisit că niciodată nu s-a pus problema să fie bătute de aceștia.

Multipla campioană olimpica Corina Ungureanu a sărit la gâtul Mariei Olaru: ”Eu am avut noroc să citesc cartea. Nu vreți să știți ce se află în sufletul meu pentru că m-am trezit într-o realitate în care eu nu mă regăsesc. Ea vorbește despre trăirile mele care mie nu îi aparțin. Era diferită Maria, dar eu am acceptat-o cum era. Le mulțumesc foarte mult acestor doi antrenori (n.r. Octavian Bellu și Mariana Bitang)”, a spus Corina Ungureanu, cu ochii în lacrimi.

O altă campioană la gimnastică a avut o intervenție prin telefon: ''Dacă Maria Olaru și-a găsit liniștea după ce a publicat cartea, nu știu dacă nu cumva prețul e cam mare. Noi nu avem voie să ne desființăm antrenorii. Erau sute de video-uri cu noi în care ni se supraveghea activitatea la acea vreme'', a declarat Andreea Răducan, în direct prin telefon, la Antena 3.

''Credeți că dacă aș fi fost bătută, m-aș mai fi întors de atâtea ori în gimnastică? Acești doi oameni (n.r. Mariana Bitang și Octavian Bellu) au fost cireașa de pe tort. M-au modelat. Au mai existat discuții și antrenamente mai grel, dar fără aceste lucruri nu puteam să facem performanță. Dânșii m-au ajutat foarte mult, au știut cum să mă formeze. Nu e ușor la 29 de ani să te menții sus. Le mulțumesc pentru că faptul că au reușit să mă facă să ajung unde sunt acum'', a adăugat și Cătălina Ponor.

Bitang și Bellu, dezamăgiți de atitudinea Mariei Olaru

''Mulțumim tuturor gimnastelor cu care am lucrat, pentru momentele minunate trăite împreună. Acum, evident că sunt momente în care fiecare am greșit, noi față de voi, și ne cerem scuze. Așteptăm și scuzele voastre. E trist să te desparți așa de un sport pentru care ai pus tot sufletul”, a mărturisit și Mariana Bitang, aflată în platoul emisiunii ''Sinteza Zilei'', de la Antena 3.

La rândul lui, Octavian Bellu a declarat că l-au durut enorm de mult declarațiile făcute Maria Olaru: ”Toate aceste medalii nu le-am obținut eu singur, nu sunt din vina mea. Sunt atât de mulți alți antrenori și fiecare a încercat să pună o cărămidă la acest edificiu. Am împărțit cu toții palmaresul fantastic al gimnasticii românești, dar în final, tot pe noi doi ne prezintă. Din punct de vedere al imaginii, eu nu mai am nimic de pierdut. Eu nu mai sunt în sistem. Cei care vor să reformeze sistemul ăsta să o facă! Indiferent ce se spune, nimeni nu are dreptul să încerce să ia din strălucirea acestor medalii pentru care acești copii au muncit. Ce m-a durut cel mai mult a fost că oameni din sport au spus așa: că ne-am făcut idoli falși și bucurii false și emoții false”, a completat Octavian Bellu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net