Gimnasta de argint

Gimnastica feminină nu a murit! La Campionatele Europene de la Moscova, româncele au obţinut, ieri, în finala de la individual compus, o medalie de argint, prin Larisa Iordache, şi un loc 4, prin Diana Bulimar.

Calificate cu primele două note în finală - un amănunt pur statistic, ieri pornindu-se de la zero - Iordache şi Bulimar au demonstrat că sunt cu adevărat printre cele mai bune gimnaste din Europa. Larisa a condus la finalul primelor trei rotaţii, iar Diana s-a menţinut în Top 5 de la început până la sfârşit, terminând, de altfel, pe locul 4.

Din păcate, ultimul aparat, paralelele, a fost cel cu probleme pentru Larisa. Aceasta a trecut peste ratarea de joi, şi-a făcut curat exerciţiul, însă nu a putut face nimic pentru a nu fi depăşită de favorita gazdelor, fosta campioană mondială Aliya Mustafina (59,032 puncte). Ajutată puţin şi de notele arbitrilor, care nu au uitat că oficiază într-un concurs găzduit de Rusia, aceasta a câştigat prima medalie pentru ţara sa.

Totalul Larisei Iordache a fost de 58,432 puncte. Pe locul 3 s-a situat tot o rusoaică, Anastasia Grişina (57,932 puncte). În concursul masculin de la individual compus, Cristian Baţagă a terminat pe 15. Azi şi mâine avem din nou emoţii, la finalele pe aparate - la această ediţie nu se desfăşoară concurs pe echipe.

Astfel, azi, o vom revedea pe Larisa Iordache în finala de la sărituri, şi pe Flavius Koczi în cea de la sol. Duminică, Iordache şi Bulimar vor concura pentru medaliile de la bârnă şi sol, Flavius Koczi va concura la sărituri, iar Andrei Muntean la paralele. Finalele de sâmbătă şi duminică vor începe la ora 13.30 şi vor fi la TVR 1.

Loading...