Fotbalul e momentul de relaxare al boxerilor

boxeri_la_fotbal.jpg

Boxerii joacă fotbal în cantonament
Boxerii joacă fotbal în cantonament

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Când vor să ia o pauză de la antrenamentele istovitoare, băieții de la lotul național de box își trag sufletul la o miuță.

Chiar dacă nimeni nu știe exact când se vor relua competițiile de la box, pugiliștii români trag tare în cantonament!

Băieții lui Dumitru Dorobanțu visează la momentul în care vor urca din nou în ring, dar până atunci se luptă la sala de forță cu haltere de 150 de kilograme. Pugiliștii sunt buni nu doar să dea cu pumnul ci și la sportul numărul 1 al Planetei. Când vor să se relaxeze, își roagă antrenorul să îi lase la o partidă de fotbal. Cel mai bun dintre ei este Robert Jitaru, care atunci când a fost mic a jucat un an fotbal. „Mă pricep puțin și la fotbal. Și colegii mei se descurcă, jucăm între noi, dar nu de performanță, ne relaxăm”, mărturisește Robert Jitaru.

boxeri_in_cantonament.jpg

Lotul masculin de box
Lotul masculin de box

Pentru anul viitor Robert are planuri mari, să se califice la Olimpiada de la Tokyo, dar are și o temere: speră ca această competiție să nu fie amânată din nou din cauza pandemiei de coronavirus. „În ultima perioadă, mi-e greu să cred ceva concret. Din ce observ, totul este din ce în ce mai rău... noi sperăm să se țină Olimpiada și să se țină competițiile”, mai spune el. 

Boxerii de la lotul național se gândesc cu emoție la 2021, an în care vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo și își doresc enorm să fie acolo. Până atunci, au nevoie de concursuri și să treacă de Turneele Preolimpice de la Londra și de la Paris, din primăvara anului viitor.

”Știu că pot să merg la Tokyo și sper! Dar pentru asta avem nevoie de competiții, de sparinguri, de meciuri”, spune și Andrei Arădoaie.

România are un singur pugilist calificat la Jocurile Olimpice, Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 kg.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5