Finală nordică la CM masculin de handbal

Ultima actualizare:

    Autor a 6 goluri, danezul Rasmus Lauge Schmidt exultă la finalul meciului cu FranțaFoto: EPA
Autor a 6 goluri, danezul Rasmus Lauge Schmidt exultă la finalul meciului cu FranțaFoto: EPA

Surprinzător pentru unii, Danemarca și Norvegia își vor disputa mâine, la ora 18.30, supremația în lume

În semifinale, cele două formații nordice s-au impus în fața Franței, respectiv a Germaniei la diferențe mari de scor.

Campioană olimpică la Rio, în 2016, echipa Danemarcei a avut o evoluție entuziasmantă în fața deținătorilor titlului mondial. Cu Mikkel Hansen în vervă, autor a douăsprezece goluri, scandinavii au dominat disputa și s-au detașat decisiv încă de la pauză (21-15). Astfel că visul francezilor de a cuceri al treilea titlu mondial la rând, după cele din 2015 și 2017, s-a risipit rapid. În plus, ”cocoșii” au ratat a doua finală la rând într-o competiție majoră după aceea de la Euro 2018, când au obținut medalia de bronz. ”Echipa Franței n-a fost la înălțimea evenimentului”, a recunoscut antrenorul Didier Dinart, care a subliniat, totodată, că unii dintre jucătorii săi sunt tineri.

Campioana se califică la JO 2020

În finală, Danemarca va înfrunta Norvegia, care a dispus de Germania, cu 31-25 (14-12). Pe lângă titlul mondial, această dispută mai are ca miză și obținerea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Câștigătoarea finalei va fi în această postură, în timp ce echipele de pe locurile 2-7 vor avea dreptul de participare la turneele preolimpice. Finala este programată la 18.30, fiind transmisă de Digi Sport și Telekom Sport. La ora 15.30, Franța și Germania vor juca pentru medaliile de bronz.Într-un clasament all-time după numărul titlurilor mondiale cucerite de echipele masculine de handbal, Franța ocupă locul 1, cu 6 trofee, urmată fiind de Suedia (4), România (4), Rusia/URSS (3) și Germania (3). Danemarca este pe locul 10, cu 3 medalii de argint (1967, 2011, 2013) și una de bronz (2007), iar Norvegia este pe 13, cu un loc 2, în 2017. Naţionala României a ratat calificarea la turneul final, după 24-32 şi 26-25 cu Macedonia, în iunie 2018, atunci când antrenorul iberic Xavi Pascual a şi demisionat din funcţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net