Final de poveste al Jocurilor Olimpice

Ultima actualizare:

    Ceremonia de închidere a fost una grandioasă
Ceremonia de închidere a fost una grandioasă

Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang s-au încheiat azi, după 17 zile de competiții intense.

Jocurile Olimpice de iarnă s-au încheiat azi printr-un spectacol de două ore pe arena din Pyeongchang, sub semnul “noului val” şi al armoniei, o sărbătorire a sporturilor şi concurenţilor.

La fel ca la ceremonia de deschidere, festivitatea de închidere a început tot cu focuri de artificii, însă după ce 102 patinatori, numărul seturilor de medalii acordate la Pyeongchang, au ilustrat sporturile care au făcut parte din programul JO de iarnă din acest an.

La finalul acestui prim moment artistic, patinatorii au format cercurile olimpice.Sportivii au defilat împreună, sub privirile preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in şi şefului CIO Thomas Bach, dar şi ale Ivankăi Trump, aflată în tribuna oficială.

Delegaţia României a avut-o portdrapel pe Raluca Strămăturaru. Purtătorii de drapel au intrat pe stadion şi s-au aşezat în cerc în mijlocul arenei, iar apoi au venit şi componenţii echipelor.

Flacăra de la Stadionul Olimpic a fost stinsă de "fulgi de zăpadă" porniţi din centrul arenei, după ce Thomas Bach a ţinut discursul de final în care le-a mulţumit sud-coreenilor pentru că au deschis noi orizonturi. Bach a rostit şi câteva cuvinte în coreeană.

Tonganul Pita Taufatofua a făcut din nou deliciul publicului, la fel ca la ceremonia de deschidere, apărând în aceeaşi ţinută, cu pieptul gol şi dat cu ulei pe corp. El şi alţi sportivi, între care şi Martin Fourcade şi Lindsey Vonn, reprezentând cele cinci continente, au fost invitaţi de Bach pentru a forma o inimă, simbolul JO de la Pyeongchang.

Pe primul loc în clasamentul pe naţiuni a încheiat Norvegia, cu 39 de medalii (14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz) .

Dintre sportivii români, cea mai bună clasare a obţinut-o Raluca Strămăturaru, locul 7 la sanie simplu feminin. Strămăturaru a făcut parte şi din ştafeta de sanie care a ocupat locul 10, alătri de Valentin Creţu, Cosmin Eugen Atodiresei şi Ştefan Musei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net