"Fetiţele PowerPraf", în cursa pentru aur

Ultima actualizare:

    Ana Maria speră la  medalie cu echipa,  după eşecul din  proba individuală
Ana Maria speră la medalie cu echipa, după eşecul din proba individuală

În 2012, la Olimpiada de la Londra, fetele de la spadă erau principale favorite la aur în proba pe echipe, dar au dat-o în bară, fiind eliminate încă din sferturi de Coreea de Sud. „E o zi neagră, dar «Fetiţele PowerPraf» ţin fruntea sus”, a spus atunci lidera Ana-Maria Popescu (fostă Brânză), amuzându-se pe seama poreclei cu care s-a ales lotul feminin de spadă.

După patru ani, a venit vremea revanşei, într-un moment în care Ana-Maria Popescu, Simona Gherman şi Simona Pop au ratat concursul individual, iar întrecerea pe echipe de astăzi le poate spăla toate păcatele din trecut. La Rio, „Fetiţele PowerPraf” (numite aşa după celebrele personaje de desene animate PowerPuff) au un culoar favorabil, de care trebuie să profite la maximum. Astfel, până în finală, româncele n-au cum să dea peste chinezoaice sau sud-coreence, cele acuzate de Ana-Maria Popescu în urmă cu câteva zile că „nu fac scrimă”. În primul meci, în sferturi, spadasinele tricolore întâlnesc SUA, o echipă modestă. Apoi ar urma, cel mai probabil, o confruntare cu Franţa, favorită în faţa Rusiei, un meci în care România e din nou creditată cu prima şansă. Pe cealaltă jumătate de tablou se bat cu şanse egale pentru un loc în finală China (cap de serie numărul 1) şi Coreea de Sud, două echipe extrem de incomode. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net