Eliza Samara îşi ţine trofeele în sacoşă

Ultima actualizare:

Eliza a început să joace tenis de masă la vârsta de cinci ani şi jumătate.

"Mai întâi a început fratele ei mai mare, Stelian, apoi, într-o zi, când am mers la sală să-l luăm, Eliza a părut foarte atrasă de paletă şi de minge, iar în timpul pauzei a cerut şi ea să joace. O lună de zile mai târziu, antrenorul Sterea Viorel ne-a spus că fata este un adevărat talent şi după alte trei luni ne-am convins cu toţii că aşa este", povesteşte mama Elizei.

Mariana Samara spune că fiica ei îşi făcea temele din clasă, nu ieşea în pauze, numai pentru a avea cât mai mult timp să se antreneze.

"Se ducea la antrenamente indiferent de vreme, iar după ce termina, stătea să asiste şi la antrenamentele băieţilor de la care voia să fure din mişcări. Acum, Eliza se pregăteşte cam şase ore pe zi. A absolvit Liceul Sportiv "Nicolae Rotaru" şi acum este anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius", mai spune mama campioanei europene.

În prezent, Eliza locuieşte într-un apartament închiriat de clubul la care e legitimată, San Donatese, aflat într-un orăşel de lângă Milano, cu încă două italience.

„Una dintre mămicile italicencelor mi-a povestit că fiica ei i-a spus că de când Eliza stă cu ele, Julia s-a schimbat foarte mult", a zis mândră Mariana Samara.

Deşi ar putea ca după antrenament să se ducă să mănânce la restaurant, fiica ei preferă să îşi gătească singură. Îşi prepară tochituri, pizza, supe de roşii, lasagna, piure.

"Nu ştiu de unde a învăţat să gătească pentru că ea e plecată de acasă de peste zece ani de zile", ni s-a confesat mama Elizei.

Pentru că o iubesc foarte mult, părinţii i-au făcut în cameră un fel de "altar", unde i-au adunat toate medaliile şi cupele obţinute de-a lungul anilor.

Avea 200 de mingi în cameră

Eliza a fost mereu un pic mai băieţoasă. Ai ei îşi amintesc că la vârsta de şase ani lega cu aţă mingea de boltă.

"Îi spuneam să iasă să se joace cu fetiţele, dar ea prefera să se joace în curte. A fost mereu înnebunită după mingi. Avea vreo 200. Îmi umplea împreună cu fratele ei toată camera cu mingii, iar când intram la ei, tot călcam pe ele. Apoi, la vârsta de opt ani şi jumătate, la prima ieşire pe care a avut-o în Franţa a avenit cu foarte mulţi ursuleţi şi m-a pus să-i pun pe perete", a mai declarat mama campioanei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net