Elena Andrieș rămâne cea mai puternică femeie din Europa

01-andries-elena-haltere-ce-aur-epa-h_55108376m.jpg

Atrasă de handbal în copilărie, Elena Andrieș excelează în sportul halterelor
Foto: EPA

La un an după succesul de la Izvorani, Elena Andrieș, sportiva legitimată la CSU Galați, a cucerit alte trei medalii de aur la Campionatul European de haltere

Înainte de competiția ce se desfășoară la Batumi, în Georgia, reprezentanții României își propuneau să obțină acolo două-trei clasări pe podium. Obiectivul a fost depășit chiar în prima zi de concurs. 
În prim-plan s-a aflat Elena Ramona Andrieș (24 de ani), care a dominat întrecerile la categoria 49 de kilograme. La procedeul smuls, frumoasa sportivă a ridicat deasupra capului bara încărcată cu 87 de kilograme. Și le-a depășit astfel pe rusoaica Kristina Sobol (85 kg) și pe franțuzoaica Anais Michel (79 kg). La aruncat, Elena a ratat la 105 kg, însă a obținut medalia de aur fiind la egalitate (103 kg) cu italianca Giorgia Russo. Ierarhia s-a menținut și la total, unde românca a fost prima, cu 190 de kilograme, urmată de Sobol (180 kg) şi de Russo (178 kg). 
Prin aceste rezultate sportive originară din județul Brăila a confirmat că succesul de la ediția precedentă a Campionatului European, de la Izvorani, n-a fost întâmplător. Anul trecut, concurând în limitele categoriei 48 de kilograme, ea a obținut tot trei medalii de aur, dominând la fel de autoritar. În palmaresul Elenei mai figurează un titlu european de tineret (Under 23), la smuls, două medalii de bronz la CE de seniori și un loc 6 la Mondiale, toate aceste performanțe fiind reușite în 2017. 

Elena Andrieș visează la JO de la Tokyo

În Georgia, Andrieș a adunat și puncte pentru calificarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. De altfel, participarea la cea mai importantă competiție polisportivă reprezintă principalul ei obiectiv. ”Medaliile însemnă mult pentru mine fiindcă îmi dau puterea să merg mai departe”, declara ea după triumful de la Izvorani, din 2018. Mai cu seamă că atunci ea revenea și după o accidentare. Poate tocmai de aceea Elena se ferește să facă vreo promisiune pentru Tokyo 2020. ”Drumul până acolo e lung și presărat cu obstacole. Nu promit nimic. Trebuie să muncesc și mai mult”, concluziona cea care a ajuns la haltere pe când avea nouă ani. Atunci, ea a fost văzută de antrenorul Costel Dimofte cărând două găleți cu apă pe o uliță a comunei brăilene Tudor Vladimirescu. 

Medalii de bronz pentru Cosmina Pană și Marian Luca

În afara ”triplei” Elenei, în prima zi a CE România a mai obţinut două medalii, ambele de bronz. La categoria 55 de kg, Marian Luca a ocupat locul 3 la smuls, cu 111 kilograme. Dinamovistul s-a clasat pe 5 la aruncat (134 kg), respective pe 4 la total (245). Tot o medalie de bronz i-a revenit și Cosminei Pană (cat. 45 kg), la aruncat (84 kg), ea fiind pe 5 la smuls (65 kg) și la total (149 kg).  

 

Loading...

Citește și

  • Elena Andrieş a cucerit o medalie de aur şi două de argint la Campionatul European de Haltere pentru Juniori şi Tineret, competiţie care a debutat ieri la Limassol, în Cipru.

  • elena andries haltere

    Desfăşurate în România, la Izvorani, Campionatele Europene de haltere pentru seniori au o nouă regină: Elena Andrieş. Ea a cucerit trei medalii de aur la categoria 48 de kilograme. Click! vă prezintă câteva amănunte inedite din viaţa tinerei campioane.