Eduard Carol Novak cere ca sportivii paralimpici să nu mai fie discriminaţi: "Politicienilor le e ruşine cu noi"

Ultima actualizare:

    Eduard Novak
Eduard Novak

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic al României şi totodată preşedinte în exerciţiu al FR Ciclism, a înaintat recent Comitetului Olimpic si Sportiv Român o serie de propuneri importante privind modificarea legii sportului 69/2000.

"Deoarece forma actuală a legii discriminează sportivii cu dizabilităţi şi nu este în concordanţă cu normele UE în acest domeniu, se doreşte o schimbare radicală şi de urgenţă a paragrafelor în care este reglementată activitatea sportivă a persoanelor cu handicap. FR Ciclism solicită totodată sprijinul opiniei publice pentru ca acest demers fără precedent în istoria sportului românesc să aducă în sfărşit România pe harta ţărilor civilizate", se specifică într-un comunicat de presă al Federaţiei de Ciclism .

Spre exemplu, o medalie de aur la Olimpiada este remunerată cu 35.000 EURO, iar la Paralimpiadă cu doar 35.000 lei. Aceste diferenţe imense există şi când ne raportăm la medaliile de la Campionatele Europene sau Mondiale. Suntem curioşi cine şi mai ales în baza cărui sistem de valori a calculat această diferenţă?! Încă avem impresia că politicienilor şi celor care conduc sportul românesc le este ruşine de sportivii paralimpici şi nu doresc ca aceştia să reprezinte ţara pe plan internaţional. Acest lucru se reflectă din păcate şi în numărul sportivilor români la Paralimpiadă, net inferior tuturor ţărilor vecine ”, a declarat Eduard Carol Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice din 2012 şi cvintuplu campion mondial la ciclism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net