Ediția 2020 a ”Marelui Circ” s-ar putea încheia în ianuarie 2021

Ultima actualizare:

    Echipele de Formula 1 au aflat în ultimul moment de anularea cursei de la MelbourneFoto: Guliver / GettyImages
Echipele de Formula 1 au aflat în ultimul moment de anularea cursei de la MelbourneFoto: Guliver / GettyImages

Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 nu renunță la ideea de a organiza curse și în acest an. Ei plănuiesc ca ediția din 2020 a competiției să se încheie în ianuarie 2021... Cum s-au amânat sau anulat zece etape, startul ar urma să se dea în 5 iulie, în Austria.

Și în ”Marele Circ” există numeroase scenarii prin care s-ar putea salva acest an competițional. Se vorbește, de pildă, despre organizarea a două curse în Austria. De asemenea, se spune că ultima etapă ar putea fi programată în 13 decembrie, la Abu Dhabi. Și că ediția va fi redusă la 15 curse. Și mai departe privește Chase Carey, patronul F1: ”Pentru moment, noi urmărim să încheiem sezonul în decembrie, puțin mai târziu decât prevedeam. Dar noi ne gândim și la a termina în ianuarie, dacă este posibil. Am putea să o facem. Ar fi nevoie, desigur, de o pauză pentru vacanța de Crăciun, dar un grand prix în ianuarie 2021 este o posibilitate pe care o luăm în calcul”. 

Personalul și piloții de F1 vor fi testați din două în două zile

Pentru a micșora riscul infectării cu Covid-19, directorul tehnic al Formual One Group, Ross Brawn, a anunțat, deunăzi, că personalul echipelor va fi testat din două în două zile în timp ce se va afla în locurile în care se organizează curse. Acesta a spus că nu poate fi impusă distanţarea fizică decât între echipe, nu şi în cadrul lor. "Vom avea restricţii cu privire la modul în care oamenii se pot deplasa în paddock. Nu putem menţine distanţa socială în cadrul unei echipe. Nu ai cum să faci asta. Aşadar, trebuie să creăm un mediu în sine, care este efectiv o mică bulă de izolare. Echipele vor rămâne în propriile grupuri. Nu se vor amesteca cu alte echipe. Vor sta în propriile lor hoteluri. Nu vor fi acolo motorhome-uri. Ne vom asigura că respectă toate regulile", a spus Brawn pentru Sky Sports.Din cauza pandemiei de Covid-19, până acum au fost amânate sau anulate zece din cele 22 de etape ale ediției 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1. În această situație au fost cursele din Australia, Bahrein, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan, Canada, Monte Carlo şi Franța. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net