Echipa masculină de handbal Dinamo, de neoprit

Ultima actualizare:

    Handbaliștii dinamoviști au sărbătorit câștigarea titlului național alături de faniFoto: Sport Pictures
Handbaliștii dinamoviști au sărbătorit câștigarea titlului național alături de faniFoto: Sport Pictures

Echipa bucureșteană a dominat și această ediție a Ligii Zimbrilor la handbal, cucerind al 16-lea titlu de campioană. Dinamoviștii s-au impus la diferențe categorice (33-26 și 22-19) în finala cu AHC Dobrogea Sud.

Performanța oamenilor lui Ștefan Constantin și Sebastian Bota este cu atât mai meritorie cu cât ei au activat cu succes și pe plan european, fiind la un pas să se califice în optimile de finală ale Ligii Campionilor. O competiție în care vor evolua din nou, de la toamnă. Este de subliniat, de asemenea, că din lotul actual Andrei Savenco, Alireza Mousavi, Ciprian Şandru şi Ştefan Grigoraş au participat la câștigarea celor 4 titluri consecutive.  Prin succesul de miercuri seara, echipa masculină de handbal Dinamo a ajuns la 16 titluri, egalând astfel reușita colegilor de la rugby. Ei sunt la două titluri de fotbaliștii și voleibaliștii grupării alb-roșie (18 titluri), dar la mare distanță de hocheiștii de la Steaua, care, cu 40 de titluri de campioni ai României, domină clasamentul all-time al celor mai titrate formații din sporturile de echipă de la noi.  Pe de altă parte, Dinamo este a doua formație bucureșteană care devine campioană în 2019 după echipa feminină de polo Rapid. În cursă pentru titlu sunt și poloiștii de la Steaua. 

Cele mai titrate cluburi în sporturile de echipă din România

1. Steaua Hochei – 40 titluri2. Dinamo Polo (m) – 32 titluri3. Steaua Handbal (m) – 28 titluri4. Steaua/FCSB Fotbal – 26 titluri5. Steaua Rugby (m) – 24 titluri6. Dinamo Volei (f) – 20 titluri7. Oltchim Handbal (f) – 19 titluri8-9. Dinamo Fotbal – 18 titluri8-9. Dinamo Volei (m) – 18 titluri10. Rapid Volei (f) – 17 titluri11-13. Dinamo Rugby (m) – 16 titluri11-13. Dinamo Handbal (m) – 16 titluri11-13. Steaua Volei (m) – 16 titluri14. Steaua Polo (m) – 15 titluri15. Univ. Timișoara Handbal (f) – 11 titluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net