Dueluri de foc în 16-imile Cupei României la handbal feminin

cupa_romaniei_handbal_feminin.jpg

Cupa României oferă meciuri de foc din primul tur
Cupa României oferă meciuri de foc din primul tur

Corona Brașov – CSM București și Măgură Cisnădie - SCM Craiova țin capul de afiș al meciurilor eliminatorii din Cupa României FAN Courier.

Patru dintre primele cinci echipe din fruntea clasamentului Ligii Florilor își vor disputa două locuri în optimile Cupei României, partidele-șoc urmând să se dispute la 17 februarie. Asta au decis sorții, în urma extragerilor făcute astăzi la sediul FRH.
Astfel, ocupanta locului doi, campioana și deținătoarea trofeului, CSM București, are o deplasare extrem de grea la Corona Brașov, formație aflată pe poziția a patra. 
Cluburile de pe locurile trei și cinci, Măgura Cisnădie și SCM Craiova (reprezentantele României în acest sezon al Cupei EHF)  se duelează și ele pentru fazele finale ale Cupei. 
Reprezentanții celor patru cluburi angrenate în cele mai echilibrate meciuri din 16-imile Cupei României au declarat că pentru fiecare trofeul reprezintă unul dintre obiectivele stabilite pentru acest sezon și au promis dueluri încrâncenate și handbal de calitate. ”A fost o tragere echilibrată, avem meciuri cu pretendente la Final Four. Orice echipă și-ar fi dorit un adversar mai ușor, Brașovul este o echipă bună, au un antrenor experimentat, va fi cu siguranță un meci frumos. Avem valoarea și calitatea să facem față pe toate cele trei fronturi –campionat, Cupa României, Liga Campionilor - nu ne-am prioritizat interesul față de competiții. Ne dorim să câștigăm toate competițiile în care suntem angrenați”, a spus Adrian Vasile, antrenor secund la CSM București.
”Sunt mulțumit și nemulțumit de tragere în același timp, singurul avantaj este acela că jucăm acasă. Vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivel înalt pe toate cele trei fronturi în care suntem angrenați. Avem un meci foarte puternic în Cupă”, a declarat Alex Weber, antrenor la Măgura Cisnădie.
”Nu putem spune că suntem mulțumiți de tragerea la sorți, dar este un meci foarte interesant, aș spune chiar finala acestei faze a competiției. Sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor tuturor. Sunt două echipe care reprezintă România în Cupa EHF și poate fi preambulul unei întâlniri din EHF în fazele finale”, a fost de părere Petrișor Albu, reprezentant SCM Craiova.
Noroc la tragerea la sorți pentru liderul Ligii Florilor
Nu toate cluburile au considerat că au avut ghinion la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României FAN Courier. Ocupantele primului loc în clasamentul Ligii Florilor, handbalistele de la Râmnicu Vâlcea se pot declara fericite: au scăpat de adversarii tari și vor juca pentru un loc în optimi cu HCF Piatra Neamț, club din al doilea eșalon valoric. „Sunt mulțumit de tragerea la sorți, avem o deplasare cam lungă, dar nu cred că vom avea probleme. Trebuie să jucăm oriunde și oricând. Este o deplasare incomodă, dar trebuie să facem față, avem un obiectiv măreț în acest sezon și trebuie să jucăm la standarde înalte. Sunt posibile surprize în această fază a competiției, echipele mici se mobilizează altfel contra formațiilor din Liga Națională. Sunt convins că vor fi meciuiri frumoase”, a declarat Marian Joița, director sportiv Râmnicu Vâlcea.
Partidele se vor juca într-o singură manșă, în caz de egalitate după 6o de minute urmând a se executa aruncări de la 7 metri pentru stabilirea învingătoarei.
Programul complet al partidelor din 16-imile Cupei României FAN Courier
 CSM Slatina-SCM Gloria Buzău 
 CSA Steaua București-ASC 181 SSP București 
 CSM Oradea-HC Dunărea Brăila 
 Crișul Chișineu Criș-FC Argeș 
 CSM Târgu Mureș-HC Activ CSO Plopeni 
 CSM Galați-Minaur Baia Mare 
 ASC Corona Brașov-CSM București 
 Știință București-CSU Cluj-Napoca 
 AHCM Unirea Slobozia-CSU Neptun Constanța 
 Măgură Cisnădie-SCM Craiova 
 CSU Târgoviște-HC Dinamo București 
 HCF Piatra Neamț-SCM Râmnicu Vâlcea 
 Rapid București-CSU Reșița 
 Știință Bacău-HC Zalău 
 CS Universitatea Vest Timișoara-LPS Târgu Jiu 
 CS Dacia Mioveni-CS Gloria Bistrița 
 

Loading...