Drift în Piaţa Constituţiei. Pregătiţi cauciucurile!

Ultima actualizare:

    Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din CapitalăFoto Click!
Primul eveniment oficial de drift al anului, pe 23-24 aprilie în Piaţa Constituţiei din CapitalăFoto Click!

Peste 30 de piloţi de drift din Balcani se vor confrunta pe 23-24 aprilie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, la International Grand Prix, din cadrul Salonului Auto Moto (SAM), fiind primul eveniment de când acest sport a fost recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului, anunţă Romanian Drift Community într-un comunicat.

În total, maşinile de curse anunţate la startul competiţiei organizate în cea mai mare zonă de drift amenajată din istoria SAM însumează peste 12.000 de cai putere, competiţia urmând să aibă loc atât sâmbătă (23 aprilie), cât şi duminică (24 aprilie), între orele 10:00 şi 20:00. "Va fi un concurs cu caracter internaţional deoarece, pe lângă români, vom avea şi piloţi din Bulgaria şi Italia", a declarat Denis Manea, preşedintele Comisiei Naţionale de Drift.

Evenimentul din Piaţa Constituţiei va reprezenta un punct de plecare oficial pentru driftul românesc. "După cum bine ştiţi, începând din acest an, a fost recunoscut la începutul lui 2016 ca sport de către autorităţi, astfel că fiecare întrecere sportivă organizată de Romanian Drift Community, asociaţia delegată să reprezinte driftul în România, va avea caracter oficial şi va îndeplini toate condiţiile prevăzute de lege. Astfel, la International Grand Prix se va desfăşura şi procesul de licenţiere pentru viitorul piloţi profesionişti din ţara noastră", a mai afirmat Denis Manea, adăugând că primul campionat oficial de drift va debuta pe 26-28 mai la Prejmer, în total fiind programate 5 etape.

3 români printre participanţi

La International Grand Prix şi-au anunţat deja prezenţa următorii piloţi români: Cătălin Trifan, Ilarion Grigorici, Alexandru Ciulean, Marian Adrian Croitoru, Dan Alexandru Duminică, Sorin Ene, Alexandru Mustat, Răzvan Frăţianu, Mădălin Grigore, Adrian Ianul, Iulian Jumuga, Marian Marcel, Justin Miu, Andreas Oprişan, Alin Purcelean, Ramona Rusu, Radu Moise, Radu Văduva, Vlad Stănescu, Ionuţ Niţu, Istvan Szabo, Laszklo Mikloş, dar şi soţii Corina şi Dan Popescu.

Salonul Auto Moto din Capitală îşi va deschide oficial porţile pe 20 aprilie, iar preţ de 5 zile, fanii sporturilor cu motor sunt aşteptaţi cu noutăţi şi adrenalină. În afară de drift, în cadrul SAM vor avea loc expoziţii ale ultimelor apariţii de la Geneva, paradă moto, dar şi un concurs de tunning cu peste 200 de bolizi confirmaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net