Dacă nici azi, atunci când? Ultima şansă la medalii! Vezi programul şi rezultatele live ale românilor!

cliima20120730_0030_1.jpg

Judokana Corina Căprioriu e ultima speranţă la acest sport, la JO de la Rio. Ea va concura la proba 57 de kilograme
Foto Click!

România a fost praf în primele două zile ale Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, dar azi mai avem câteva şanse să evităm ridicolul. Deşi obiectivul de 6 medalii fixat de COSR nu mai pare realist, câteva urcări pe podium mai pot salva însă imaginea de ansamblu. Iar şanse ar mai fi! Ultimele!

Cele mai mari aşteptări vin de la Corina Căprioriu, care în această după-amiază va concura la proba de judo, 57 de kilograme, cu şanse mari pentru o medalie. La ce a păţit însă ieri Andreea Chiţu, nu ne mai facem prea mari iluzii, ca să n-avem deziluzii.

Apoi, aşteptări ar mai fi şi de la trăgătorul Alin Moldoveanu, campion olimpic în urmă cu patru ani, la Londra, la proba de puşcă 10 metri cu aer comprimat. Acesta a ieşit însă total din circuit după performanţa de la Olimpiada precedentă şi în afară de acel aur surprinzător, nimic nu-l mai recomandă la o reeditare a succesului.

De asemenea, speranţe mai avem, e drept, de doi bani, de la umilita naţională de handbal a României, care a fost învinsă de Angola la cinci goluri, dar care diseară vrea s-o bată pe ţara gazdă, Brazilia. Nu în ultimul rând, sperăm ca Niculescu la simplu şi mai ales Mergea şi Tecău la dublu masculin să continue drumul pe tablourile de tenis.

Iată programul complet al românilor în a treia zi de Jocuri Olimpice! Stai pe Click!

TIR SPORTIV. Alin Moldoveanu – puşcă 10 metri aer comprimat, calificări (ora 15:00) şi finală (ora 18:00)

CANOTAJ. 8+1, calificări, ora 14:50; Laura Oprea, Lavinia Tarlea - două rame, calificări, ora 18:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă - două vâsle categorie uşoară, calificări, ora 17:20; Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru - patru rame, calificări, ora 19:10

JUDO. Corina Căprioriu – categ. 57 kg (ora 16:00)

TENIS. Monica Niculescu – Svetlana Kuznetsova (Rusia), turul 2, după ora 20:00; Florin Mergea / Horia Tecău – Gonzales / Reyes (Mexic), turul 2, ora 17:00

TENIS DE MASĂ. Daniela Dodean – Ai Fukuhara (Japonia), turul 3, ora 16:00; Adrian Crişan – Lee Sangsu (Coreea de Sud), turul 3, ora 19:00

HANDBAL. România – Brazilia (ora 22:40)

ÎNOT. Robert Glinţă - finala 100metri spate (04:30)

646x404_0.jpg

Alin Moldoveanu a detonat bomba la Londra, câştigând nseperat aurul olimpic la 10 metri puşcă aer comprimat. Azi va încerca să reediteze performanţa din urmă cu patru ani
Foto Click!

Stai pe Click.ro pentru a afla în timp real ce fac sportivii noştri la Rio! Vom actualiza ştirea după fiecare prestaţie.

Loading...

Citește și

  • michael phelps

    Americanul Michael Phelps este recordmenul absolut în lumea natației. Acesta și-a trecut în palmares a 19-a medalie de aur, duminică noapte (8 august), la Jocurile Olimpice de la Rio.

  • Robert Glință este speranța României la natație. Tânărul de 19 ani s-a calificat în prima sa finală olimpică, la proba de 100 metri spate. Dacă România era una dintre țările cu pretenții la medalii acum ceva ani, lucrurile s-au mai schimbat, iar în prezent, speranțele noastre se leagă de adolescentul Glință. Acesta este deţinătorul recordului mondial de juniori la proba de 100 metri spate, performanţă realizată la finalul lui 2015.

  • catalina ponor

    Cătălina Ponor înregistrează o adevărată performanță. La aproape 29 de ani, sportiva noastră s-a calificat în a șasea finală olimpică din carieră, de această dată la bârnă.

  • După deziluziile din prima zi, a venit rândul judoului să ne dezamăgească.

  • În timp ce românii sufereau eşecuri aproape pe linie, maghiarii îşi făceau ţara mândră de ei. În prima zi, sportivii trimişi de ei în Brazilia au câştigat nu mai puţin de două medalii de aur, adică aproape câte avem şanse noi să cucerim până la finalul ediţiei.

  • Prima zi a Jocurilor Olimpice a început cum nu se poate mai prost pentru români. Fetele de la scrimă au ieşit din competiţie în primele tururi cu toate că erau printre favoritele la medalii. Seria neagră a fost continuată de handaliste, care au furnizat surpriza neplăcută a turneului: înfrângere în faţa Angolei. Ruşinea a fost spălată de gimnaştii Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean, calificaţi în finala de sărituri, respectiv paralele, cu şanse reale la medalii.