Cristina Vărzaru, matematiciana de la Psihologie

Ultima actualizare:
Sora geamănă, în galeria lui Viborg
Sora geamănă, în galeria lui Viborg

Născută într-o familie de cadre didactice, în care sora mai mare şi ambii părinţi au îmbrăţişat o carieră în învăţământ, Cristina studiază în prezent psihologia, fiind considerată una dintre cele mai inteligente handbaliste din Europa.

Deşi Oltchim a pierdut finala Ligii Campionilor în faţa lui Viborg, handbalul autohton se poate lăuda totuşi că are o „regină a Europei".

Vezi aici galerie foto de la finala Ligii Campionilor la handbal

Extrema Cristina Vărzaru a cucerit sâmbătă seară al treilea trofeu în cea mai puternică competiţie intercluburi şi a devenit astfel cea mai titrată handbalistă româncă în activitate.

Ea a egalat-o la numărul de trofee pe buna sa amică Luminiţa Huţupan Dinu şi se află la doar un pas de recordul absolut deţinut de Edith Matei (patru titluri cu Hypo Viena).

Graţie celor şase goluri maracte în poarta Oltchimului, Vărzaru a ajuns la cota 101 în acest sezon al Ligii Campionilor şi a devenit astfel prima româncă care câştigă titlul de golgheteră.

"Publicul a fost incredibil! Poate părea ciudat, dar atmosfera din sală mi-a dat o energie fantastică şi am simţit într-un fel că încurajările îmi sunt adresate şi mie. E o bucurie imensă să ies golgheteră, aş putea spune că este probabil cea mai mare realizare pe plan individual din cariera mea, dar câştigarea Ligii Campionilor este totuşi un lucru mai preţios. E foarte frumos să obţii două trofee, zău aşa (râde)", ne-a declarat Vărzaru, care a defilat la final cu drapelul tricolor în Sala Polivalentă.

Olimpică la matematică în copilărie, Cristina este şi o handbalistă inteligentă, care deprinde rapid orice schemă tactică, motiv pentru care este foarte apreciată atât de antrenorul lui Viborg, cât şi de selecţionerul României, Radu Voina.

"Cristina este un model de modestie, valoare şi de bun simţ şi cu asta spun totul! Felicitări pentru trofee, le merită pe deplin!", a lăudat-o tehnicianul Oltchimului. Fire jovială, Cristina este deseori cea care întreţine atmosfera bună în vestiarul echipei de club şi la naţionala României.

De altfel, extrema dreaptă a campioanei Europei spune că simţul umorului este una dintre principalele calităţi pe care le caută la cei din jurul ei. "Admir persoanele vesele şi curajoase!", recunoaşte Vărzaru.

Sora geamănă, în galeria lui Viborg

Cristina a fost încurajată la marea finală de către mama sa şi de cele două surori, Gabriela şi Anca. Fostă handbalistă în adolescenţă, prima este profesoară de matematică la un liceu în Râmnicu Vâlcea, în timp ce sora geamănă lucrează la o firmă de audit din Bucureşti.

Narcisa
Narcisa

„Clanul Vărzaru" a urmărit partida cu Oltchim din mijlocul celor 30 de suporteri ai lui Viborg sosiţi la Bucureşti. Extrema lui Viborg este foarte ataşată de familia sa, distanţa faţă de ţară şi moartea tatălui ei în 2008 făcând-o să îi fie mereu dor de cei dragi.

Vezi desfăşurarea meciului retur dintre Oltchim şi Viborg

--------------------------------------------------------

«Voiam să-i dedic victoria iubitului meu!»

Handbalista Oltchimului, Ada Nechita, a jucat returul cu gândul la Florin Costea, care ieri a împlinit 25 de ani

Ada Nechita a avut motive să sărbătorească, deşi Oltchimul nu a câştigat Liga Campionilor. Handbalista a chefuit alături de iubitul ei, fotbalistul Florin Costea.

Acesta a împlinit duminică 25 de ani şi şi-a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică alături de Ada, la Bucureşti. Profitând de faptul că astăzi era programat la controlul periodic pe care trebuie să-l facă la genunchiul operat, Florin Costea a venit de sâmbătă în Capitală.

A asistat la meciul Oltchimului, apoi s-a distrat alături de prietena sa, Ada Nechita. Handbalista Oltchimului şi-a dorit foarte o victorie în returul finalei cu Viborg pentru a-i face astfel un cadou lui Florin, care ieri a împlinit 25 de ani.

Ionela Gâlcă-Stanca
Ionela Gâlcă-Stanca

"Vroiam să câştigăm şi pentru Florin. I-aş fi dedicat lui un eventual succes", a spus Ada pentru Click!, sâmbătă seară, după partida cu Viborg. Sexoasa blondă nu a dorit să dezvăluie ce cadou i-a făcut atacantul Universităţii:" Normal că i-am cumpărat ceva, dar este secret".

„Nu ştiu ce cadou i-a făcut Ada, e problema ei. Eu doar i-am transmis lui Florin multă sănătate, tot ce îşi doreşte de la viaţă şi să obţină performanţe în fotbal aşa cum au reuşit fetele de la Oltchim", a precizat Stelian Nechita, tatăl extremei oltene.

Radu Voina: «La anul trebuie să câştigăm Liga!»

Antrenorul Oltchimului a recunoscut superioritatea echipei daneze şi a mărturisit că, ţinând cont de asecensiunea din ultimii ani, în 2011 obiectivul va fi câştigarea trofeului.

Câştigător al Cupei Campionilor ca jucător, cu Steaua, în 1977, Radu Voina a disputat în acest an a doua finală ca antrenor. Cu luciditatea şi calmul specifice ardelenilor, tehnicianul a recunoscut superioritatea lui Viborg.

„Această echipă merită respectul nostru. Trebuie să acceptăm înfrângerea, chiar dacă nu este deloc plăcut. Era foarte greu să remontăm diferenţa din tur, mai ales că Viborg are de partea ei şi experienţa finalelor precedente". Cu obiectivul îndeplinit pentru acest an, Voina a ţinut să vorbească şi despre ce a fost, dar şi despre ce va fi.

„Oltchim a disputat acum prima sa finală de Champions League. Echipa noastră a parcurs în ultimii ani mai multe etape. A câştigat Cupa Cupelor, iar apoi, în Liga Campionilor a reuşit să treacă de grupe. A disputat semifinale în ediţia trecută, iar acum a jucat finala. Probabil că obiectivul pentru ediţia viitoare va fi cucerirea trofeului", a afirmat antrenorul, care nu ştie însă sigur dacă acest obiectiv îi va reveni lui, sau unui alt tehnician, pentru că rămânerea sa la Oltchim e incertă.

Radu Voina a ţinut să le mulţumească jucătoarelor pentru ceea ce au reuşit în acest an. „Sunt mândru de ele. Numai dacă vom pronunţa numele echipelor pe care ele au reuşit să le învingă şi va fi suficient pentru a înţelege ce au realizat şi că ele merită a fi tratate cu onoare şi cu respect", a recunoscut cel care pregăteşte şi echipa României.

Ultimul meci pentru Narcisa?

* Steluţa Luca speră ca finala să se repete în 2011. Căpitan al Oltchimului, Steluţa Luca (35 de ani), crede că româncele a jucat de la egal la egal cu Viborg şi vrea să-şi ia revanşa în sezonul viitor în faţa danezelor.

"Viborg a dovedit că este cea mai valoroasă echipă feminină de handbal din Europa. Nu pot decât să o felicit şi sper ca şi la anul să ne întâlnim din nou cu ea în finală", a mărturisit handbalista.


    Narcisa
Narcisa

* Narcisa Lecuşanu se gândeşte la retragere.La câteva minute după finală, Narcisa Lecuşanu (33 de ani) a traversat sala îmbrăţişându-se cu rudele, salutându-şi prietenii şi dând autografe.

„N-am cuvinte să exprim tristeţea care mă încearcă... Regretăm că nu am câştigat măcar meciul de aici. Publicul, suporterii noştri meritau asta. Viborg este însă o formaţie foarte puternică", a spus Narcisa, care, vizibil afectată de eşec, a lăsat să se înţeleagă că o bate gândul retragerii.

«Nu înţeleg de ce unii ne critică!»

Ionela Gâlcă-Stanca este mulţumită de performanţa realizată de Oltchim în acest sezon. Pivotul echipei din Vâlcea regretă faptul că mulţi nu au înţeles cât de greu le-a fost „galacticelor" să se lupte de la egal la egal cu adevărate forţe ale handbalului mondial şi s-au grăbit să le critice după înfrângerea la şapte goluri din Danemarca.


    Ionela Gâlcă-Stanca
Ionela Gâlcă-Stanca

„Nu am înţeles de ce unii au făcut tot felul de comentarii răutăcioase după înfrângerea din Danemarca. S-a spus că ne-am certat în vestiar, după acel meci. Nu este adevărat! Fireşte că am fost foarte supărate, însă nu ne-am certat. Nu înţeleg de ce unii ne critică... Atât s-a putut anul acesta. Acum câţiva ani, dacă ar fi spus cineva că Oltchim va juca finala Champions League probabil că ar fi râs mulţi. Am jucat finala. Chiar nu ne putem bucura pentru asta?", a spus cu amărăciune Ionela.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net