Cristina Pîrv revine în voleiul românesc

Ultima actualizare:

    Cristina Pîrv, alături de fiica ei, Nicoll (nr. 18), la echipa de volei din TurdaFOTO: Instagram
Cristina Pîrv, alături de fiica ei, Nicoll (nr. 18), la echipa de volei din TurdaFOTO: Instagram

Stabilită la Cluj-Napoca în urmă cu un an, Cristina Pîrv revine în voleiul românesc. Deocamdată ca manager la o echipă de liga a doua feminină, CS Volei Turda, care sâmbătă va debuta în Divizia A2 la volei feminin. La formația locală joacă și fiica ei, Nicoll, în vârstă de 15 ani.

Cristina Pîrv (47 de ani) a explicat cum a ajuns să se implice la această formație. ”M-am implicat pentru că vreau să fac aici, în România ceva. În noiembrie voi deschide Academia mea de volei, Pîrv 11. Profitând de acest lucru, împreună cu Academia am făcut o colaborare cu primăria să facem echipă de Divizia A2 la Turda. Am zis că avem și Academia, de unde pot veni talentele, să le putem duce la o echipă de senioare când va fi cazul… Turda a avut mereu tradiție la volei, că de acolo sunt și eu, și am zis că e păcat să plece fetele în altă parte când putem și noi să facem echipă aici”, a explicat Cristina Pîrv pentru doarvolei.ro.

Primul meci al echipei va avea loc sâmbătă, pe propriul teren, în compania formației CSU Medicina Târgu Mureș. Tot din Seria Vest a Diviziei A2 mai fac parte CSM Sighetu Marmației, CSU Oradea, CSU Politehnica Timișoara și SCMU Craiova. Ca un arc peste timp, dacă în echipă joacă fiica fostei internaționale, Nicoll, antrenorul formației este Alexandru Lazăr, cel care a descoperit-o pe Cristina acum aproape 40 de ani.

La formația din Turda va evolua și Nicoll, fiica de 15 ani a Cristinei Pîrv și a brazilianului Giba, considerat cel mai mare jucător de volei din lume. Născută în 2004, chiar în timpul Jocurilor Olimpice de la Atena, acolo unde tatăl ei a cucerit aurul cu naționala Braziliei, Nicoll a început voleiul de performanță abia în urmă cu o jumătate de an. Motivul a fost explicat chiar de mama ei: ”Îi place să joace și asta mă bucură enorm. Are 15 ani și s-a apucat de volei serios acum 6-7 luni, în România, pentru că în Brazilia nu vroia. Presiunea cred că era prea mare și nu vroia să joace. De aceea a și început mai târziu. Aici se simte ea însăși și asta e pentru mine cea mai mare victorie”, a spus Cristina.

Ea a povestit, foarte mândră, că Nicoll e îndrăgostită de acest sport, dar și că nu vrea să profite de numele pe care îl are: ”Lui Nicoll îi place foarte mult să meargă la antrenamente. Atât de mult, încât facem naveta de la Cluj la Turda în fiecare zi. Sunt în jur de 30 km. Chiar dacă nu pot merge eu în fiecare zi cu ea, ia autobuzul. O face zilnic, fără să o împing de la spate”, a mai spus Cristina Pîrv. Ea știe că fiica sa trebuie să-și urmeze propriul drum, de aceea nici nu intervine în cariera ei: ”Am zis să-și croiască propriul destin, să facă tot ce poate ea să facă cel mai bine. Nu ceea ce am făcut eu sau taică-su. Asta e cel mai important. Are ADN-ul OK, dar ea trebuie să dea 100% din ce poate ea să facă. Uite, și pe tricou și-a scris Nicoll, nu și-a pus nici Pîrv, nici alt nume. Are această calitate, vrea să obțină totul prin puterile ei”, a mai spus fosta componentă a naționalei României.

Cristina Pîrv, cea mai valoroasă voleibalistă din România

Cristina Pîrv a fost cea mai valoroasă voleibalistă a României. Născută la Turda, la 29 iunie 1972, ea este singura jucătoare de volei din România care nu doar că a evoluat în Brazilia, dar a cucerit și titlul acolo. În plus, a devenit campioană a Franței, campioană a Italiei, țări în care a cucerit și măcar câte o Cupă. A jucat aproape 15 de ani la echipa națională a României și a refuzat să renunțe la echipa ”tricoloră” deși primise oferta de a juca pentru Brazilia, una dintre cele mai puternice naționale din voleiul feminin. A fost căsătorită 9 ani (2003 – 2012) cu Giba, cel mai valoros voleibalist din istorie. Ei au împreună doi copii, Nicoll (15 ani) și Patrick (11 ani). De anul trecut, Cristina și cei doi copii au părăsit Brazilia și s-au mutat la Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net