Cristina Neagu a trezit naționala și a învins de una singură Senegalul la Mondial

cristina_neagu.jpg

Cristina Neagu
Cristina Neagu
FOTO: EPA

Naționala feminină de handbal a României a luat o gură de oxigen după umilința din prima zi a Campionatului Mondial. ”Tricolorele” au învins Senegalul cu 29-24.

Pentru naționala de handbal a României, meciul cu Senegalul, din etapa a doua a grupei C a Campionatului Mondial feminin era ca o adevărată finală. După eșecul umilitor suferit în fața Spaniei, scor 16-31, în primul meci, elevele lui Tomas Ryde erau obligate să învingă reprezentanta Africii pentru a rămâne cu șanse în cursa pentru calificarea în grupele principale și de participare la turneele preolimpice. Și, din fericire, beneficiind de o Cristina Neagu ca în zilele bune, jucătoarele noastre au învins cu 29-24 (15-12) Senegalul, luând astfel o binemeritată porție de moral înaintea unor meciuri mult mai dificile, cum se anunță cele cu Muntenegru și Ungaria.

Cu 13 goluri marcate, Cristina Neagu nu doar că a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, dar a demonstrat și ce poate face un sportiv atunci când are voință. Practic, handbalista noastră a început antrenamentele cu echipa în urmă cu două-trei săptămâni, iar durerile de la genunchiul operat în urmă cu 11 luni nu au trecut nici acum. De altfel, la fiecare ieșire din teren, Neagu ține la genunchiul drept punga cu gheață pentru calmarea durerilor și eventuala desumflare a genunchiului.

”Ne așteptam să fie un meci foarte greu. Din punct de vedere psihic era foarte important să ne revenim. Nu e ușor să treci peste un meci ca cel cu Spania. Nu contează cele 13 goluri, contează că am învins azi. Eu voi da tot ce am mai bun atâta timp cât sunt pe teren. Momentan îmi lipsește pregătirea, dar mă bucur că am putut să le ajut pe fete. Pentru noi important e să câștigăm următorul meci”, a declarat Neagu pentru gsp.ro la finalul partidei.

Pentru naționala noastră, azi e zi de pauză, urmând ca marți să joace un meci „de încălzire” contra Kazakstanului, de la ora 12.00. Apoi, miercuri, de la ora 8.00, va avea loc prima ”finală” din grupă, contra Muntenegrului, după care, vineri, 6 decembrie, de la aceeași oră, să întâlnim, într-o altă ”finală”, naționala Ungariei.

Loading...
 
 

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1