Cristina Neagu speră ca CSMB să primească wild-card în ediția viitoare a Ligii Campionilor

1c3a7750.jpg

Cristina Neagu a marcat 72 de goluri în ediția în curs a Ligii Campionilor
Cristina Neagu a marcat 72 de goluri în ediția în curs a Ligii Campionilor
Foto: Marian Burlacu

Componentă a echipei de handbal CSM Bucureşti, Cristina Neagu a catalogat drept nedreaptă decizia Federației Române de Handbal (FRH) de a ”îngheţa” ediția 2019/2020 a Ligii Florilor. Cum nu se va acora titlul de campioană națională pe ultimul an competițional, iar formația din Capitală se află pe 2, liderul naționalei speră ca gruparea la care e legitimată să primează wild-card pentru Liga Campionilor.

În postarea de pe contul său de Facebook, Neagu a transmis următorul mesaj: 
“Sezonul 2019-2020 a început sub semnul întrebării pentru mine, din cauza problemelor la genunchi. Am început totuşi să joc şi într-un timp foarte scurt am reuşit să revin la forma dinaintea accidentării şi am jucat la cel mai înalt nivel. Apoi, sportul a fost şi el oprit de către pandemia de Coronavirus. A urmat o perioadă de incertitudini şi n-am ştiut dacă vom reuşi să terminăm acest sezon pe terenul de handbal. Astăzi, Federaţia Română de Handbal a decis să îngheţe campionatul cu clasamentul actual. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câştigăm titlul în acest sezon, şi singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puţin disputat decât alte echipe. O restanţă pe care cel mai probabil am fi câştigat-o. Sper să primim wild-card si să jucăm în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul şi ar fi trebuit să fim calificate direct. 
Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut pe parcursul acestui sezon şi sper să ne bucurăm curând de handbal, cu săli pline şi spectacol pe teren. Aveţi grijă de voi şi să ne revedem sănătoşi!”.
Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis astăzi (luni, 18 mai) să nu acorde titlurile de campioană în ediția 2019/2020 a Ligii Naţionale atât la masculin, cât şi la feminin. În urma clasamentului la zi, România va fi reprezentată în ediția 2020/2021 a cupelor europene de handbal de SCM Râmnicu Vâlcea (Liga Campionilor Europeni), CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău (European Handball League) - feminin, Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda (European Handball League), Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa (Cupa EHF) - masculin. 
CSM Bucureşti (feminin) și Dinamo București (masculin) vor solicita câte un wild card pentru Liga Campionilor Europeni.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1