Cristina Neagu: "Au fost două meciuri bune cu Austria, dar e nevoie de mai multă muncă"

Cristina Neagu

Cristina Neagu
Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare din lume
Citeste tot despre: 

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat după calificarea la Mondialul din Germania, că barajul a fost uşor, dar la turneul final situaţia va fi cu totul alta.

"Nu a fost un meci uşor, însă victoria finală e concludentă. Cred că şi o diferenţă mai mare era reală între România şi Austria. Am spus de la început că nu era uşor, am schimbat şi noi echipa, dar s-a văzut şi azi, cum am început să ne apărăm a mers mult mai bine, am mers pe contraatac, iar golurile Austriei, unele norocoase, au început să scârţâie. Avem jucătoare mai bune decât Austria, suntem echipa mai galonată. Ştiam că o să ne calificăm, chiar dacă am avut probleme mai mari în apărare la meciul tur, la Oradea. Aceste meciuri au fost foarte bune pentru pregătirea meciurilor adevărate de la Mondiale şi pentru fetele tinere care au venit prima dată. Au văzut că e un alt nivel la naţională, au avut trac. La pauză le-am spus că nu contează rezultatul de pe tabelă, ci să jucăm, şi nu pentru că ne conduce Austria, să jucăm până la capăt. Să nu ne panicăm şi, cu siguranţă vom întoarce rezultatul", a declarat Cristina Neagu la finalul partidei, la TVR.  

"Trebuie să vedem în ce grupă picăm. Mi-aş dori din tot sufletul să ajungem să jucăm pentru medalii, să ajungem în meciurile din primele opt, decisive. S-a văzut că avem mult de muncă şi îmi doresc ca toate jucătoarele care vin la naţională să înţeleagă lucrul acesta", a mai spus ea.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la turneul final al CM din 2017 după ce a învins reprezentativa Austriei, cu scorul de 33-24 (11-13) şi în manşa retur din baraj. Naţionala României participă pentru a 23-a oară consecutiv la CM, fiind singura din lume care a bifat toate ediţiile.

Loading...

Citește și

  • Naţionala feminină de handbal are de apărat un avantaj de cinci goluri în returul de azi cu Austria, partida decisivă pentru calificarea la Mondiale.

  • România a câştigat doar la cinci goluri diferenţă (34-29) manşa tur cu austriecele, meci disputat la Oradea, punând în pericol participarea la Mondialul din Germania de la finalul anului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1