COSR: Antrenor străin la gimnastică, după dezastrul de la Mondiale

Ultima actualizare:

    Alin Petrache, preşedinte FRRfoto: Click
Alin Petrache, preşedinte FRRfoto: Click

COSR a transmis Federaţiei Române de Gimnastică măsura de a coopta un tehnician străin în staff, forul olimpic urmâns să achite salariul acestuia.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, în care impune o serie de reguli. Echipa noastră a încheiat calificările la CM pe locul 13 şi va evolua pentru prima dată la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016. În finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Iordache şi Jurca la individual-compus.

"Manifestându-ne public îngrijorarea, revenim, solicitându-vă implementarea unor măsuri concrete în scopul redresării parcursului sportiv rămas până la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisă a unei evoluții în perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", a spus Petrache.

"Forul olimpic recomandă cooptarea domnului Nicolae Forminte, al cărui palmares este de notorietate datorită rezultatelor de valoare obținute în competiții majore, precum și aportul adus la formarea unor sportivi de înaltă performanță ai României, în colectivul de antrenori ai lotului. Totodată, se propune cooptarea unui antrenor străin, expert în pregătirea pentru aparatul «paralele inegale», aspect față de care COSR își reconfirmă disponibilitatea susținerii financiare a contractului", se mai arată în scrisoare.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical și financiar și, în acest scop, identificarea nevoilor reale în ceea ce privește includerea în colectivul tehnic a unor specialiști (psiholog, medic, preparator fizic, nutriționist etc.) este un alt punct transmis în scrisoare de către Alin Petrache.COSR mai cere precizarea poziției antrenorilor Maria Bitang și Octavian Belu în programul de pregătire, calificare și participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.Federația Română de Gimnastică are 10 zile la dispoziţie pentru a răspunde solicitărilor COSR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net