Concurează cu fetele pe care le antrenează

gimnastica_aerobica.jpg

Alina Radu, alături de elevele sale
Alina Radu, alături de elevele sale

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

La Naționalele de gimnastică aerobică care vor avea loc la Arad în acest weekend vom avea și o situație pe cât de specială, pe atât de frumoasă: o antrenoare va concura alături de elevele sale.

Alina Radu, multiplă campioană la gimnastică aerobică, va fi în acest weekend, la Campionatul Național de la Arad, colegă de concurs cu sportivele pe care le pregătește. „Mi-a plăcut foarte tare ideea de a concura în același timp cu ele, tocmai pentru a le ajuta și pentru a le motiva”, spune Alina Radu, multiplă campioană în proba de individual feminin. Sportivele pe care le pregătește abia așteaptă concursul! „Am emoții pentru proba noastră și am emoții și pentru domnișoara Alina când va concura”, mărturisește Bianca Alexandra Măndescu, una dintre sportivele sale.

Alina are 25 de ani, s-a apucat de gimnastică aerobică la 4, iar la 18 și-a luat o pauză și s-a dedicat studiului. A urmat Facultatea de Teatru și Coregrafie. „Am vrut să fac ceva tot pe zona corpului și mi-a plăcut mereu ideea de dans și de scenă”, recunoaște Alina. După 6 ani, ea a revenit în branșă, iar 2021 a fost un an extraordinar pentru ea. La Campionatul Mondial de la Baku a câștigat locul trei în proba de aerobic dance, iar la Europeanul de la Pesaro, argintul pe echipe. „Întoarcerea a fost foarte grea, pentru că îmi pierdusem tot ce însemna forță. Gimnastica aerobică este un sport greu și pe suflu și pe forță și atunci a trebuit să îmi recapăt toate lucrurile acestea ca să pot face față. Încă nu mă simt la potențial maxim dar lucrez în continuare și îmi face foarte multă plăcere”, povestește Alina Radu pentru Sprotsnet.

Pasiunea pentru munca ei o ține pe Alina în fiecare zi câte 7 ore în sala de antrenament și recunoaște că nu mai are timp pentru nimic altceva. „La 9.30 am primul antrenament, apoi o mică pauză de prânz, după, ore cu cei mici, apoi cel de-al doilea antrenament al meu, iarăși ore și dacă mai apuc să dorm puțin e foarte bine”, spune sportiva-antrenoare.

Alina își petrece majoritatea timpului în sala de antrenament, dar spune că tot ce face e din dragoste și pasiune pentru sportul pe care îl practică de mică. „În sportul nostru nu prea ai cum să faci pauze. Mai tot timpul suntem cu lotul național în pregătire și avem câte două antrenamente pe zi. După competiții, mai aveam câteva zile libere, apoi o luăm de la capăt”, mai spune Alina Radu.

După Campionatul Național de Gimnastică Aerobică de la Arad, Alina își va lua câteva zile de vacanță. „Am avut un an extrem de dificil, cu multe competiții, antrenamente, plus orele pe care le am cu elevele mele. Am nevoie de câteva zile de relaxare”, mărturisește ea.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5