Cine e Carmencita Constantin, femeia de fier din fruntea Federației Române de Gimnastică

carmencita_constantin.jpg

Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică
Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică
FOTO: Mediafax

Carmencita Constantin, noua conducătoare a gimnasticii românești, are 22 de ani de experiență în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu și finanțări UE. În prezent este Director General în cadrul General Electric.

De 3 luni, la șefia gimnasticii românești se află Carmencita Constantin, o femeie de afaceri care are în subordine 500 de angajați. Noua conducătoare de la gimnastică nu este străină de fenomen!  A practicat 18 ani gimnastica ritmică și 23 a fost antrenor, arbitru național și internațional.

„Au fost 3 luni extrem de intense. Mă așteptam la un ritm foarte susținut pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcții. Este un challenge”, recunoaște Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.  

Noul șef de la gimnastică nu este deranjat de vocile contestatarilor care, după ce a câștigat alegerile, i-au reproșat că e om de afaceri și nu vine din lumea gimnasticii! “Mi-au dovedit că lumea cunoaște puțin ceea ce se întâmplă pe plan internațional. Am realizat că cele mai puternice federații din lume sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere și curaj să fac acest pas”, a mai spus șefa federației pentru Sportsnet.

Obiectivul: Jocurile Olimpice din 2024

Carmencita Constantin nu lipsește de la nicio evaluare pe care centrele de gimnastică din țară le fac zilele acestea la București. Noua conducere a forului de gimnastică dorește să pregătească o generație care să aducă medalii la Jocurile Olimpice din 2024. „După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 și pentru participarea cu speranțe mult ridicate pentru 2024”, spune Carmencita Constantin.

Gina Gogean pregătește viitorul de aur 

Gina Gogean, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, campionate europene și mondiale, este antrenoare la Centrul de la Deva din 2006. În prezent are o grupă de fetițe pe care le pregătește de la 7 ani. “Sunt ca și mama lor, așa și trebuie să fim, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe calități… Și de părinte și de psiholog și de antrenor în același timp și de prieten”, a declarat multipla campioană Gina Gogean, în prezent antrenoare a Centrului de Gimnastică de la Deva. 

Componentă a unei generații de aur, Gina Gogean știe cum poate fi depășit momentul dificil pe care îl traversează gimnastica românească: ”Traversăm un moment mai greu, dar trebuie să fim optimiști, trebuie să sperăm, să avem încredere, să avem răbdare cu acești copii, șă îi ajutăm. Toată echipa trebuie să se adune și să aibă același scop, același vis, pentru că și eu ca antrenor am visul meu să ajungem cât mai sus”, spune Gina Gogean.

gina_gogean_antrenoare_gimnastica.jpg

Gina Gogean e antrenoare la Centrul de la Deva
Gina Gogean e antrenoare la Centrul de la Deva

COSR sprijină gimnastica

Șeful COSR, Mihai Covaliu, recunoaște că gimnastica românească nu este într-un moment bun și spune că șefa federației are susținerea lui. “Știm unde suntem, dar foarte important cum plecăm pentru 2024, pentru că acestea este principalul obiectiv în momentul de față. Mă bucur pentru doamna Carmencita că începe să atragă în nucleul federației specialiștii de care are nevoie pentru a îndeplini toate aceste obiective”, a declarat Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Șefa de la gimnastică conduce o companie cu 500 de angajați

De 3 luni, Carmencita Constantin își împarte activitatea între Federația de Gimnastică și compania pe care o conduce, General Electric – GE Power, unde are în subordine 500 de angajați. Timp de 7 ani a activat ca reprezentant al României în cadrul grupurilor de lucru ale Comisiei Europene pe probleme de energie, calitatea mediului, schimbări climatice, finanțări UE. Este absolventă a Universității Politehnice din București, Facultatea Energetică, deținând un Masterat în Management și Leadership Program GE – USA Corporate și un portofoliu de peste 70 de cursuri profesionale. Este Doctor în Știinte, având specializarea în Finanțarea proiectelor de investiții.

În domeniul gimnasticii ritmice are o experiență de 41 ani, unde a activat ca gimnastă, iar apoi ca antrenor, arbitru intern și internațional. A fost membru al Comitetului Executiv al FRG, Președinte al Comisiei Tehnice de Gimnastică Aerobică. A făcut parte din echipa care a pus bazele dezvoltării acestei discipline la nivel de performanță mondială, la juniori și seniori. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1