Cea mai frumoasă maratonistă atacă munții

Ultima actualizare:

    Laura Popescu este campioană națională la maraton
Laura Popescu este campioană națională la maraton

Laura Popescu e tânără, frumoasă și face carieră în sport și în armată! Ea va concura duminică la Campionatul Mondial de alergare montană.

Atletismul este un sport în care frumusețea și performanțele sportive își dau mâna, iar campioana națională la maraton, Laura Popescu, este un exemplu în acest sens. Ea va concura, azi, la primul CM de alergare 50 km care va avea loc la Brașov.

Laura Popescu este campioană națională la maraton și vicecampioană mondială la alergare montană, iar la 1 septembrie va concura pentru țara noastră în primul Campionat Mondial de alergare 50 kilometri organizat în România, competiție găzduită de Brașov. În vârstă de 26 de ani, atleta schimbă des echipamentul sportiv cu hainele militare, deoarece își desfășoară activitatea într-o unitate de comunicații a Armatei Române. Ea visează să ajungă ofițer. “Mă înțeleg oamenii din armată, mă pot antrena în același timp. Eu sunt pe profilul de transmisiuni și mă bucur că pot avea un job și mă pot și antrena. Bărbații din armată și cei din afară zic că e o lume a bărbaților, dar pentru mine armata nu e wow, ceva foarte greu. Eu zic că orice femeie poate să facă față armatei. E o carieră care îmi place și pe care vreau să o urmez pe tot parcursul vieții, vreau să fac cât mai multe cursuri, vreau să cresc în grad, chiar dacă trebuie să merg la instrucție din nou câteva luni, nu contează, eu trec peste”, a declarat Laura Popescu.

Laura Popescu a luat un titlu de frumusețe în Italia

Atleta ar putea participa cu succes la concursurile de frumusețe. De altfel, românca a și fost premiată pentru înfățișarea sa în cadrul unei competiții. “Am fost la un concurs în Italia și am luat premiu pentru cea mai frumoasă alergătoare. Este prima oară când am văzut că la un concurs se face așa ceva și am primit un tricou, o medalie. Dar, în rest, nu am participat nici la balul bobocilor sau la altceva”, a mai spus Laura Popescu.

Cu peste 22 de curse de maraton la activ, Laura Popescu se pregătește acum pentru prima cursă de 50 km din carieră. Sportiva va concura la primul Campionat Mondial de Atletism organizat în România, competiție care va avea loc azi, la Brașov. “Sunt mândră că particip la acest campionat și că fac parte din lotul României. Eu abia aștept acest concurs, deși am emoții. Măcar cu echipa să venim în primele șase, poate chiar la medalie. Individual, vreau să ajut echipa cât mai mult, să vin cât mai în față”, a mai spus Laura.

Pe urmele campioanei olimpice Constantina Diță

Principalul obiectiv pentru Laura Popescu este calificarea la Jocurile Olimpice, competiție la care idolul său, Constantina Diță, campioană olimpică în 2008, a scris istorie la Beijing. “Chiar de la mine de acasă, din Tg. Jiu, Constantina Diță, campioană olimpică, e modelul meu în viață. Mi-aș dori să ajung la Jocurile Olimpice. Acesta e visul meu”, a încheiat Laura Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net