Căzătură îngrozitoare a unei cicliste olandeze la Rio. Şi-a rupt o coastă

rio_ciclism.jpg

Annemiek van Vleuten avea şanse la medalie, dar a căzut inexplicabil cu 10 kilometri înainte de finish. Aurul l-a câştigat compatrioata ei, Anna van der Breggen
Foto: AP

Câteva sporturi care fac parte din programul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro sunt deosebit de periculoase, mai ales dacă se desfăşoară în timp îndelungat şi uzura pshică face să scadă capacitatea de concentrare.

E şi cazul probei de ciclism pe şosea, care a plecat de la Fort Copacabana, a circulat 141 de kilometri pe diverse circuite din Rio de Janeiro, înainte să se întoarcă la Fort Copacabana. După aproape patru ore de pedalat, e clar că nu-ţi mai simţi picioare şi nici mâinile ca la început, iar olandeza Annemiek van Vleuten a păţit-o. Aceasta a tras de coarnele bicicletei brusc şi a căzut pur şi simplu în cap, peste roata din faţă. Sportiva a rămas nemişcată la pământ, iar organizatorii s-au temut de ce e mai rău. Van Vleuten a fost dusă la spital, dar din fericire a scăpat doar cu o coastă ruptă. Aceasta n-a fost însă singura ciclistă care n-a terminat cei 141 de kilometri ai probei pe şosea, alte 15 sportive abandonând înainte de final din diferite cauze. Proba a fost câştigată de o conaţională a accidentatei, Anna van der Breggen, care a scos un timp de 3 ore, 51 de minute şi 27 de secunde. Pe doi s-a clasat suedeza Emma Johansson, iar bronzul l-a luat italianca Elisa Longo Borghini.

nintchdbpict000257452724.jpg

Olandeza a pierdut controlul bicicletei şi a căzut foarte rău
Foto Click!

"Sunt bine, sunt la spital, cu o fractură, dar mă voi face bine. Mai tristă sunt că n-am putut să termin această cursă, care a fost până atunci una dintre cele mai bune ale carierei şi aveam şanse la medalie", a postat aceasta pe contul ei de Twitter.

Porţiunea de drum pe care a căzut Van Vleuten este una considerată foarte periculoasă de specialişti. Acest sector a făcut victime şi la proba de băieţi, Vincenzo Nibali, Richie Porte şi Sergio Henao căzând şi ei în acelaşi loc.

nintchdbpict0002574527621.jpg

Van Vleuten şi-a rupt o coastă, iar din spital a transmis că se va face bine şi mai rău o doare că n-a terminat cursa
Foto Click!
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1