Campionul Turului Franței, din Sibiu, pe Champs Elysees

ciclism_campion_turul_frantei.jpg

Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019
Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019
FOTO: EPA
Citeste tot despre: 

Rutierul columbian Egan Bernal și-a trecut în palmares Turul Bihorului 2016 și în Sibiu Cycling Tour 2017. Semn că în țara noastră se pot organiza întreceri atractive de ciclism.

Speranțele francezilor de a vedea un nou compatriot intrând trimfător, cu plutonul, pe Champs Elysees, s-au risipit în etapa de vineri. Atunci a apărut în prim-plan Egan Bernal, un rutier care, deși a câștigat Tour de l'Avenir (2017), Turul Californiei (2018), Paris - Nisa și Turul Elveției (2019), nu era atât de cunoscut. Preluând tricoul galben de la Julian Alaphilippe, care îl purtase timp de 14 etape, el a devenit primul columbian care se impune în Le Tour și, totodată, la 22 de ani, cel mai tânăr câștigător din 1909 încoace! 

Urmat de colegul său din echipa Ineos, Geraint Thomas, câștigătorul din 2018, și de Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Egan Bernal a fost felicitat la sosire de Ronald, fratele său de 14 ani căruia îi plătește taxele de școlarizare, precum și de părinții săi, Floresita Gomez, care a fost menajeră în Zipaquira, și German, care a lucrat ca agent de securitate.

Atras spre ciclism de tatăl lui, de asemenea practicant al acestui sport, Egan s-a remarcat în mountain bike, în 2014 și 2015 fiind medaliat cu bronz la Mondialele de cross-country, la categoria sa de vârstă. În 2016, a devenit rutier profesionist în echipa Androni Giocattoli-Sidermec. Și în același an a reușit prima sa victorie într-un tur ciclist, în cel al Bihorului. Apoi, în 2017, a revenit în România și s-a impus la Turul Sibiului. La mai bine de doi ani de la acel succes, Egan a atins Everestul în ciclism: a câștigat Turul Franței. ”Sunt cel mai fericit om din lume!”, a declarat campionul, care a continuat: ”Nu-mi vine să cred… Nu mai am cuvinte!”.     

ciclism_campion_turul_sibiului_2017.jpg

Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017
Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017
Foto: Facebook

 

Loading...