Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo și în proba de dublu mixt

szocs-ionescu.jpg

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua și la dublu mixt
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua și la dublu mixt
Foto: EPA-EFE

Federaţia Română de Tenis de Masă a anunţat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt. Aceștia aveau deja asigurată participarea la competiția polisportivă din august viitor.

FRTM a precizat că Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a confirmat, astăzi (joi, 6 mai), prezenţa perechii de dublu mixt la Tokyo, dublul mixt din România fiind unul dintre cele 16 dubluri din lume care va participa în această proba olimpică. Ovidiu Ionescu a participat la ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice, fiind eliminat în turul 3 de Marcos Freitas (1-4), în timp ce Bernadette Szocs a făcut parte din echipa României învinsă (2-3) de Coreea de Sud în primul tur. 
Preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, a declarat după această  reușită: „Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formata din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon. Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun! Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpica la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt!”.
Astfel, FRTM are sportivi prezenţi în patru probe olimpice, din cinci posibile:
Simplu feminin: Bernadette Szocs şi Eliza Samara
Simplu masculin: Ovidiu Ionescu
Echipe feminin: Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu
Dublu mixt: Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu
Amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

Lista sportivilor români calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)
Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3
Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin
Ciclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea, grație poziției ocupate la final de 2019 în clasamentul pe națiuni
Fotbal (18): echipa naţională olimpică
Gimnastică artistică (3): Maria Holbură, Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)
Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 m
Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg)
Scrimă (2): Ana Maria Popescu Brânză (spadă individual), Iulian Teodosiu (sabie individual)
Tenis de masă (4): echipa feminină formată din 3 jucătoare (Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro), Ovidiu Ionescu
Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)

Loading...