Baschet: Adversari tari în Eurocup

Ultima actualizare:

    Campioana României şi-a respectat blazonul în faţa bucureştencelor
Campioana României şi-a respectat blazonul în faţa bucureştencelor

Cele trei formaţii feminine româneşti care vor evolua în faza şaiprezecimilor FIBA Eurocup, ICIM Arad, Sepsi Sfântu Gheorghe şi MCM Municipal Târgovişte, vor întâlni adversari puternici.

Campioana Municipal Târgovişte va juca împotriva slovacelor de la MBK Ruzomberok, o echipă cu mare tradiţie în Euroligă, dublă câştigătoare a trofeului în 1999 şi 2000. După ce a evoluat timp de 13 sezoane consecutive în cea mai puternică competiţie intercluburi din Europa (1992-2005), Ruzomberok este pe o pantă descendentă, dar rămâne una dintre echipele puternice din baschetul european. Slovacele au o echipă tânără care se bazează pe centrul Klaudia Lukacicova, 1,93 m, care la numai 19 ani este principala marcatoare a echipei cu 14,5 puncte pe meci. Prima partidă va avea loc la Ruzomberok, echipă care s-a clasat pe locul al doilea în grupa C, cu trei victorii şi trei înfrângeri, ultima, surprinzătoare, la codaşa grupei, CAB Madeira.

Arădencele de la ICIM Arad vor întâlni în 16-imile FIBA Eurocup gruparea franceză USO Modeville. Reprezentanta campioanei Europei pe naţiuni vine după trei sezoane petrecute în Euroligă, unde însă nu a reuşit să depăşească faza grupelor. Lenae Williams, care joacă şi în WNBA la Indiana Fever este starul echipei franceze şi principala marcatoare, cu o medie de 16,5 puncte pe meci. Sub panou, echipa franceză se bazează pe uriaşa Valeriya Berezhynska, 1,93 m, componentă a naţionalei Ucrainei, care contribuie cu 13,3 puncte şi 8,2 recuperări în medie pe meci. Modeville a obţinut cinci victorii din şase partide în grupa A, încheind pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul Seat Gyor.

LMK Sepsi Sfântu Gheorghe o va avea ca adversară pe Mann Filter Zaragoza, din Spania, o echipă aflată la prima participare în Cupele Europene după o pauză de cinci ani. Zaragoza are un duo american extrem de puternic alcătuit din fundaşul Jessica Dickson şi extrema de forţă Allison Feaster, ultima având 9 sezoane în WNBA alături de Los Angeles Sparks, Charlotte Sting sau Indiana Fever. Zaragoza a câştigat grupa E, una de doar trei echipe, cu 3 victorii şi o înfrângere.

Prima manşă este programată la 7 ianuarie, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu. ICIM Arad şi LMK Sepsi Sf. Gheorghe vor juca turul pe teren propriu, în timp ce Municipal Târgovişte se va deplasa în Slovacia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net